Night Ranger – Somewhere in California
Door op 17 juni 2011

Band: Night Ranger
Album_title: Somewhere in California
Genre: rock, AOR
Release_date: 06/20/2011
Label: Frontiers
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2952810
Somewhere in California Night Ranger
4
4

Goed nieuws voor Night Ranger fans! De band heeft eindelijk de neergaande trend die na Man In Motion werd ingezet weten te keren. Somewhere in California sluit namelijk naadloos aan bij de hoogtijdagen van Midnight Madness en Seven Wishes en laat een frisse, vrolijke en energieke band horen. Alles wat Night Ranger ooit zo succesvol maakte is aanwezig; de pakkende liedjes, het flitsende gitaarwerk, de gedreven zang en de perfecte close harmony vocalen.

Opener Growin’ Up In California herinnert aan You Can Still Rock In America en zet meteen de toon voor de rest van het album. De tien liedjes erna zijn wellicht niet allemaal even origineel, maar zo’n uitbarsting van opgewekte, melodieuze hardrock heeft iets onweerstaanbaars en duwt alle kritiek achteloos opzij. Wat Dokken, Kingdom Come, Great White, LA Guns en Y&T al jaren niet meer lukt, flikt Night Ranger dus wel. Een lekkere, dynamische plaat maken die klinkt alsof hij uit de succesperiode stamt. Jack Blades zingt als vanouds en de gitaartandem Brad Gillis en Joel Hoekstra is heerlijk op dreef. Originele snarenplukker Jeff Watson wordt eigenlijk geen seconde gemist. Drummer en mede-zanger Kelly Keagy trommelt en zingt zoals we gewend zijn en keyboardspeler Eric Levy zorgt voor fraaie accenten.

Het vorige album Hole In The Sun klonk veel te modern, Somewhere in California klinkt zoals Night Ranger moet klinken. Van de obligate doch geslaagde ballade Time Of Our Lives tot het enthousiaste Rock N Roll Tonite is het nostalgie wat de klok slaat. Fans gaan genieten van deze schijf.

Tracklisting Somewhere in California

 1. Growin’ Up In California
 2. Lay It On Me
 3. Bye Bye Baby (Not Tonight)
 4. Follow Your Heart
 5. Time Of Our Lives
 6. No Time To Lose Ya
 7. Live For Today
 8. It’s Not Over
 9. End Of The Day
 10. Rock N’ Roll Tonite
 11. Say It With Love