Nieuws van het snarenfront
Door op 31 januari 2013

Nieuws over gitaristen Eric Johnson, Michael Lee Firkins, Joe Satriani, Steve Lukather en Robben Ford.

Eric Johnson

Op 19 en 20 april geeft de Amerikaanse gitarist/zanger Eric Johnson een tweetal concerten in Nederland. Op 19 april staat Eric Johnson met zijn band in de Amsterdamse Melkweg en een dag later zal hij een concert geven in het Parkstad Theater in Heerlen. Hij zal dit doen ter gelegenheid van de Nederlandse release van zijn nieuwe album Up Close dat in april zal verschijnen. Eric Johnson is een rockgitarist die moeiteloos invloeden uit de jazz, blues, fusion en country samenbrengt en bekend staat als één van de meest perfectionistische gitaristen ter wereld. Hij weet zijn ver ontwikkelde techniek fraai in balans te brengen met gevoel voor melodie.

Michael Lee Firkins

Snaargigant Michael Lee Firkins brengt in maart zijn nieuwe album Yep op de markt. Voor de opnamen werkte Firkins samen met artiesten als Matt Abts en Andy Hess van Gov’t Mule en Chuck Leavell van de Rolling Stones op hammond orgel. Yep is Firkins’ zesde studio album als solo artiest. Hij debuteerde in 1990 met zijn titelloze debuut op Shrapnel Records (in Europe bij Roadrunner) en liet daarop een eigen origineel geluid horen dat een mix was was van rock, country, blues en jazz. In Nederland won de befaamde “Edison Award” voor zijn prestaties.

Joe Satriani

Op 5 juni zal het publiek in Tilburg  in 013 opnieuw het genoegen smaken om een van werelds beste gitaristen live aan het werk te zien. Satriani zal in Brabant zijn nieuwe album komen promoten dat een maand eerder zal verschijnen.  Naast een nieuw album en Europese tournee staat dit jaar ook een retrospectieve box set gepland met daarin de hoogtepunten van zijn oeuvre tot nu toe. De kaartverkoop van het concert in Tilburg is al gestart.

Steve Lukather

Toto guitarist Steve Lukather bracht recentelijk zijn zevende studio album Transition uit en gaat op tournee om zijn fans ook op liveversies van zijn nieuwe materiaal te trakteren. Lukather is vooral bekend dankzij Toto, de band hij meer dan dertig jaar deel van uitmaakte. Naast Toto is hij sinds 1989 ook actief als singer-songwriter. Op zijn solo albums kiest Steve Lukather naast de AOR die hij met Toto maakt, ook voor melodieuze fusion jazz en groovende bluesrock. Op 26 maart staat hij op het podium van Paradiso in Amsterdam.

Robben Ford

Voor zijn nieuwe album Bringing It Back Home dat op 18  februari verschijnt, heeft Robben Ford heeft tien blues nummers geselecteerd en die met een all star band opgenomen. De muzikanten die Ford selecteerde zijn organist Larry Goldings, drummer Harvey Mason, bassist David Piltch en trombonist Steve Baxter. Robben Ford, volgens Musicians magazine een van de “100 Greatest Guitarists of the 20th Century”, startte zijn carrière in de Charles Ford Blues Band, samen met zijn broers. Later ging hij spelen in de fusion groep L.A. Express en samen met o.a. Joni Mitchell, Miles Davis, George Harrison en Bob Dylan. Ter promotie van zijn nieuwe album gaat hij in april op tournee en zal daarbij ook Nederland aandoen.