Nieuwe track van The Who op verzamelaar Who Hits 50
Door op 29 september 2014

Band: The Who
Album_title: Who Hits 50
Genre: Rock
Label: Universal

Met de track Be Lucky voegt The Who, waarvan ondertussen alleen zanger Roger Daltrey en gitarist/songschrijver Pete Townshend nog in leven zijn, eindelijk weer eens een nieuwe song aan het rijke oeuvre toe. De track is te vinden op de in november te verwachten singles-verzamelaar Who Hits 50.

De invloed van The Who is gigantisch geweest. Rock zou absoluut anders geklonken hebben als de vernieuwingsdrang van songschrijver Townshend niet zo groot was geweest en zijn melodisch gevoel voor het schrijven van speciale rocksongs niet zo sterk. Who Hits 50 is een verbijsterende collectie uitstekende songs die strekt van de eerste singles van The High Numbers tot aan het laatste werk van The Who en dus de nieuwe track Be Lucky.

Die track werd opgenomen in de slipstream van het album wat Roger Daltrey afgelopen jaar samen met Dr. Feelgood-legende Wilko Johnson maakte. Met dezelfde producer, Dave Eringa, werd Be Lucky opgenomen met vrijwel dezelfde band als die op het podium stond met de integrale uitvoering van Quadrophenia.

Het ouderwets stevig rockende Be Lucky werd einde van de zomer opgenomen in de British Grove and Yellowfish Studios met Zak Starkey (drums), Pino Palladino (bas) en met oud Style Council-keyboardspeler Mick Talbot. De opbrengsten van de nieuwe track worden gedoneerd aan Teen Cancer America, een organisatie die in 2011 werd opgezet door Roger Daltrey en Pete Townshend.

Who Hits 50 wordt op 3 november uitgebracht wat tevens de start is een 50-jarig jubileum tour die op 30 november in Glasgow begint en op 18 december in de O2 Arena in London eindigt.

Written in Music Nieuwsbrief