Nieuwe Maxïmo Park “frisser en dynamischer”
Door op 23 oktober 2012

Band: Maxïmo Park
Album_title: The National Health
Genre: Rock, Pop
Label: V2

Maxïmo Park zal overmorgen zijn enige concert in Nederland geven naar aanleiding van het nieuwe album The National Health dat in juni uitkwam. De Britse rockband onder leiding van zanger Paul Smith werd in 2000 opgericht, stond in 2007 op Pinkpop, in 2009 op Lowlands en in Paradiso en bracht al eerder albums Quicken The Heart (2009), Our Earthly Pleasures (2007) en A Certain Trigger (2005) uit. Smith bracht tussendoor ook nog even een soloplaat uit (Margins in 2010), maar dat terzijde. In het kort zijn dit de wapenfeiten van Maxïmo Park, die donderdag te bewonderen zal zijn in de Utrechtse Tivoli.

De beweeglijke zanger Smith denkt dat het nieuwste album frisser en dynamischer is dan de voorgangers en daarom niet voor niets drie jaar op zich heeft laten wachten. “Het album is heel divers. Er staan typische Maxïmo Park-nummers zoals Write This Down op, maar het album heeft ook techno-invloeden en akoestische nummers. Het duurde een tijd om uit te zoeken wie we nu eigenlijk zijn en waarom we muziek maken. We zijn erachter gekomen dat we niet alleen een album uitbrengen omdat het kan of om geld te verdienen, maar dat we het gewoon belangrijk vinden geweldige muziek te maken.”

En of die nieuwe geweldige muziek zal aanslaan bij het publiek de 25e zullen we merken. Het concertverslag volgt te zijner tijd!