Nieuw postuum album van gitaarheld Tommy Bolin
Door op 13 juli 2013

Artiest: Tommy Bolin
Album_title: Whirlwind
Genre: fusion, hardrock
Label: Cleopatra

Getalenteerde gitaristen die op jonge leeftijd overleden, blijven een belangrijke bron van inkomsten voor platenmaatschappijen. Zij die voortdurend opnamen maakten, hebben immers een schatkamer aan materiaal waaruit jaren geput kan worden.

Van Jimi Hendrix en Tommy Bolin verschenen postuum meer albums dan tijdens hun actieve loopbaan. Briljante gitaristen die niet alles vastlegden, bieden aanzienlijk minder mogelijkheden waardoor aan de latente vraag naar materiaal van bijvoorbeeld Randy Rhoads en Paul Kossoff niet voldaan kan worden.

Van voormalig Moxy, Zephyr, James Gang en Deep Purple gitarist Tommy Bolin die op 25 jarige leeftijd in 1976 overleed, zijn onlangs weer nieuwe, niet eerder verschenen opnamen opgedoken. Die opnamen zullen volgende maand verschijnen op een album dat Whirlwind heet. Het bevat liedjes die Bolin wilde opnemen voor zijn derde soloplaat. Naast die opnamen zijn ook nummers opgenomen uit zijn periode met fusionband Energy en een 26 minuten lange versie van Marching Powder, getiteld Marching Bag van zijn solodebuut Teaser.

Tracklisting Whirlwind:

CD 1

 1. Cucumber Jam
 2. Heartlight
 3. Hoka-Hay!
 4. Don’t Worry Bout Cash (acoustic)
 5. San Francisco River
 6. Rock-A-Bye
 7. Dungeon
 8. Alexis
 9. Gotta Dance (take 2)
 10. Spanish Lover (instrumental)
 11. Sooner Or Later

CD 2:

 1. Red Skies (instrumental)
 2. Way It’s Always Been
 3. Sleepwalker (instrumental)
 4. Leave Other People Alone
 5. Marching Bag (26-minute original)
 6. Wild Dogs (acoustic)
 7. From Another Time