Nelson – Lightning Strikes Twice
Door op 02 november 2010

Band: Nelson
Album_title: Lightning Strikes Twice
Genre: poprock
Release_date: 11/05/2010
Label: Frontiers
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 2839361
Lightning Strikes Twice Nelson
3.5
3.5

Hang de slingers maar aan het plafond, blaas de ballonnen op en zet je feestmuts op! Na lange tijd brengen de broertjes Matthew en Gunnar Nelson een nieuwe cd uit die je vanaf het begin tot het eind in een feeststemming brengt. Goedgemutst zingen de broertjes in perfecte harmonie het ene vrolijke liedje na het andere. Dat ze daartoe in staat zijn weten we nog van het debuut After The Rain die zes maal platina werd in de Verenigde Staten. In navolging van hun grootvader (Ozzie Nelson) en vader (Rick Nelson) scoorden ze in 1991 zelfs een nummer één hit met het nummer (Can’t Live Without Your) Love And Affection en werden daarmee de eerste familie waarvan drie generaties een nummer één hit scoorden.

Ondanks dat succes durf ik te stellen dat de broertjes twintig jaar te vroeg zijn geboren. Met hun gladde uiterlijk, blonde lokken en gepolijste stemmen zijn ze geboren voor een tv-show als Idols. Ze hadden niet alleen muziek, maar ook tandpasta en shampoo kunnen verkopen. Niet voor niets werden ze destijds de Timotei Twins genoemd.

Muzikaal is er weinig op de aalgladde poprock aan te merken. De zang is perfect, de aanstekelijke liedjes zitten goed in elkaar, er wordt goed gemusiceerd en de productie is loepzuiver. Lightning Strikes Twice klinkt alsof de broertjes nooit zijn weggeweest. Nelson fans (zijn die er nog?) zullen in hun nopjes zijn met deze schijf. De liedjes zijn een tikkeltje steviger dan op After The Rain maar vallen allemaal nog steeds in het poprockgenre.  Het album opent sterk met Call Me en Day By Day en herinnert qua sfeer en songstructuur meer dan eens aan feestbands als Poison en Slade. Toto gitarist Steve Lukather speelt mee op To Get Back With You en schudt –zoals we van hem gewend zijn- een fraaie solo uit zijn mouw.

Minpunten zijn eigenlijk niet te noemen anders dan dat het allemaal zo commercieel, glad en toegankelijk is. Ik ben benieuwd of de broertjes Nelson succes met dit album gaan boeken. De muziekscène is anno 2010 immers compleet anders dan in 1991. Aan de muziek en zang zal het niet liggen want Nelson heeft zijn zaakjes net als twintig jaar geleden kwalitatief goed voor elkaar.

Tracklisting Lightning Strikes Twice:

 1. Call Me
 2. Day By Day
 3. Ready Willing And Able
 4. How Can I Miss You
 5. You’re All I Need Tonight
 6. To Get Back To You
 7. When You’re Gone
 8. Take Me There
 9. Come
 10. In It For The Money
 11. Chenge A Thing
 12. Kickin’ My Heart Around