My Sleeping Karma – Tri
Door op 28 mei 2010

Band: My Sleeping karma
Album_title: Tri
Genre: stonerrock, progrock
Release_date: 04/08/2010
Label: Elektrohash
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 2741392
Tri My Sleeping karma
3.5
3.5

Het Duitse My Sleeping Karma is een band die mystiek koppelt aan psychedelische progrock. Al drie albums doen zij dat volledig instrumentaal en ook deze keer is het van begin tot eind genieten geblazen. Het geluid van Tri doet een beetje denken aan dat van de rustige gedeeltes bij Tool, maar My Sleeping Karma maakt zeker geen Mathrock. In plaats van allerlei moeilijke maatsoorten, ritmeverschuivingen en complexe songs, laat dit kwartet juist eenvoud de boventoon voeren. Bas, gitaar, drum en keyboard doen het werk en de band weet de in basis eenvoudige songs spannend te houden tot ver boven de 7 minuten.

Zoals aan het artwork, de bandnaam en de songtitels valt af te lezen dweept de band met het Boeddhisme en Hindoeïsme, in ieder geval iedere geloofsovertuiging waar Karma een grote rol speelt. Het zwerige en spirituele wat bij deze zaken om de hoek komt kijken, brengt de band op prachtige wijze ten gehore in hun muziek. De songs zijn lang uitgesponnen en moeten het hebben van het verschil in dimensies. De zorgvuldige opbouw naar epische explosies en de terugkeer naar de rust. Een laidback groove die laag voor laag wordt uitgebouwd, rijkelijk gevuld met de mooiste gitaarloopjes en langzaam verdwijnt de band in hun eigen mooie werelds waarin ze wel uren door kunnen gaan zonder dat het ook maar 1 seconde zou vervelen.

Karma is het geloof dat alles wat je geeft ook weer terugkomt. Voor Sleeping Karma is het te hopen dat dit uitkomt. De band heeft al veel gegeven, drie albums met geweldige psychedelische rock. Van mij mogen ze gaan incasseren.

Tracklisting Tri:

  1. Brahama
  2. Parvati
  3. Tamas
  4. Sattva
  5. Shiva
  6. Vishnu
  7. Lakshmi
  8. Rajas
  9. Sarasvati