Muziek uit een andere dimensie
Door op 31 mei 2012

Band: Aerosmith
Album_title: Music From Another Dimension
Genre: hardrock
Label: Sony

We leven in de vierde dimensie (tijd) en kunnen ons vrij bewegen in de andere drie. Een persoon die leeft in de vijfde dimensie kan een leren bal binnenstebuiten keren zonder die open te hoeven snijden. Dat vraagt al wat van je voorstellingsvermogen. Volgens de snarentheorie zijn er maar liefst twaalf dimensies! Dat gaat het voorstellingsvermogen van vrijwel iedereen te boven. Op 28 augustus 2012 wordt er wellicht wat meer duidelijk want dat brengt Aerosmith muziek uit een andere dimensie uit. Het vijftiende studio-album heet Music From Another Dimension en verschijnt bij Sony.

De eerste single is nu al verkrijgbaar en heet Legendary Child, een nummer dat oorspronkelijk was geschreven voor Get A Grip. Het nummer is behalve als ook opgenomen  op de soundtrack voor de film GI Joe: Retaliation. Music From Another Dimension werd geproduceerd Jack Douglas, die eerder met de band werkte op klassiekers als Toys In The Attic en Rocks. De band gaf de voorbije jaren steeds te kennen terug te willen naar de klassieke sound van de jaren zeventig. 

“This record is different from the recent past, say the last 20 years, where everybody is getting in the studio and throwing down their songs,” Aldus gitarist Joe Perry. “This record is a lot more band-written stuff than there has been in the recent past.”

De band die het voorbije decennium vaker in het nieuws was door tal van fysieke ongemakken en ruzies tussen zanger (en American Idol jurylid) Steven Tyler en Joe Perry, is blij dat de opnamen erop zitten. De muzikanten zijn de allen de zestig gepasseerd en wilden graag afscheid nemen met een steengoed album in plaats van het zwakke Just Push Play uit 2001. In juni gaat de band al op tournee met Cheap Trick in de Verenigde Staten. Europese data staan op de agenda voor 2013.

Tracklisting Music From Another Dimension

01. What Could Have Been Love
02. Beautiful
03. Street Jesus
04. Legendary Child
05. Oh Yeah
06. We All Fall Down
07. Another Last Goodbye
08. Out Go the Lights
09. Love Three Times a Day (Hello Goodbye)
10. Closer
11. Shakey Ground
12. Lover A Lot
13. Freedom Fighter
14. Up On The Mountain