Mörglbl – Brutal Romance
Door op 09 juli 2012

Band: Morglbl
Album_title: Brutal Romance
Genre: virtuoos, metal, Rock
Release_date: 06/18/2012
Label: Free Electric Sound
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3094872
Brutal Romance Morglbl
3.5
3.5

Liefhebbers die van Steve Vai, Joey Satriani, Zappa en Primus houden en nog niet bekend zijn met Christophe Godin, zouden er goed aan doen deze gitaarbeul eens op te zoeken op internet

Mörglbl is een Frans instrumentaal trio dat al aan hun vijfde album toe is. Niet alleen Christophe Godin is een virtuoos op zijn gitaar, maar zijn collega’s Ivan Roucny (bas) en Auelien Ouzoulias (drums) kunnen er ook wat van. Deze 3 heren toeren niet alleen over de hele wereld, maar geven overal ook nog eens masterclasses.

Met humoristische titels als Fidel Gastro, Glucids In The Sky en Wig Of Change vuurt dit powertrio hun gefreakte mix van jazz, rock en metal op de luisteraar af. Ieder nummer zit verbazingwekkend knap in elkaar en staat bol van de ingewikkelde instrumentale staaltjes. Het gitaarwerk is werkelijk waar bizar, maar ook de ritmesectie legt de ene na de andere vreemde maatsoort neer waar Christophe dan weer naar hartenlust over heen soleert.

Ghnoccis On The Block had ook uit koker van Living Colour kunnen komen. De laidback funky groove geeft de ruimte aan iedereen om te excelleren en na 3 minuten vliegend de rock en jazzschema’s je om de oren. De titeltrack heeft een zwaardere riff, maar ook hier heb je binnen een aantal minuten al weer zoveel gitaargeweld en ingenieuze wendingen gehoord dat je die begin riff alweer vergeten bent.

Gitaarfreaks begrijpen de boodschap…

Tracklisting Brutal Romance:

 1. Ghoccis On The Block
 2. Brutal Romance
 3. Le Surfer D’ Argentine
 4. Golden Ribs
 5. Fidel Gastro
 6. On P1 Can Not Be
 7. Gantal Goyave
 8. Glucids In The Sky
 9. In The Sky
 10. Wig Of Chains
 11. Metal Khartoon

Written in Music Nieuwsbrief