Moon Duo – Shadow Of The Sun
Door op 16 april 2015

Band: Moon Duo
Album_title: Shadow Of The Sun
Genre: alternative, rock
Release_date: 02/27/2015
Label: Sacred Bones
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 3383135
Shadow Of The Sun Moon Duo
3
3

Moon Duo zijn Ripley Johnson en Sanae Yamada uit San Francisco. Met drums,beats, keyboards, gitaren en vocalen laten ze een geluid horen dat ergens het midden houdt tussen psychedelica, zomerse pop en krautrock. Het is een stijl die op de voorgaande albums voor wisselende resultaten zorgden, maar de hoogtepunten waren vaak erg sterk.

Vooral loeiende keyboards en stevig scheurende gitaren kunnen de liedjes een lekker rauw en licht overstuurd tintje meegeven. Als het gas erop gaat is de band dan ook in bloedvorm, wanneer ook denderende drums een tandje bijschakelen . Het “ongeïnteresseerde vocalen” trucje kennen we inmiddels al door en door, maar het past nu eenmaal goed bij de muziek. Vervelender wordt het als die vocalen een grotere rol gaan spelen binnen het liedje. Op dat moment neem ook de wilde psychedelica een stap terug en krijgen we liedjes te horen die meer neigen naar zoete pop, met een dromerige inslag.  Dit balanceert te vaak op het randje van slaperig en saai en haalt zodoende het niveau van het album sterk naar beneden. Het klokt maar in op 40 minuten, maar voelt door die soms slaperige sfeer alsnog te lang.

Misschien doet de band er goed aan eens een ongenuanceerd wild album op te nemen, dat na 25 minuten klaar is en vervolgens schreeuwt om de PLAY-knop. Een album zonder de slaperige sfeer en meer overstuurde rock. Nu voelt het alsof de band een beter album in zich heeft, maar zichzelf hierin tegenwerken. Ze lijken op dit album hierdoor ook geen muzikale vooruitgang te boeken. Wat vervolgens overblijft zijn een aantal zeer positieve uitschieters.

Tracklisting Shadow Of The Sun:

  1. Wilding
  2. Night Beat
  3. Free the Skul
  4. Zero
  5. In a Cloud
  6. Thieves
  7. Slow Down Low
  8. Ice
  9. Animal