Monster Truck – Sittin’ Heavy
Door op 27 februari 2016

Band: Monster Truck
Album_title: Sittin' Heavy
Genre: classic rock
Release_date: 02/18/2016
Label: Mascot
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3485021
Sittin' Heavy Monster Truck
3.5
3.5

Why Are You Not Rocking? Ja, dat is een goeie vraag, want wie stil kan staan bij deze openingstrack van Monster Truck is waarschijnlijk stok doof. Stuwende drums, de waanzinnige stem van John Harvey, de vette riffs, alles schreeuwt om de ramen op te gooien en je stereo op 10 te zetten. Heerlijk. Don’t Tell Me How To Live en She’s A Witch zijn lekker groevende rocksongs met een southern sausje. Je hebt alles al 100 keer gehoord, maar als iets lekker klinkt, klinkt het lekker.

Sittin’ Heavy is denim en geen leather. Cowboy laarzen en geen sneakers. All American Classic rock en ook nog voorzien van een flinke dosis soul en country. En dat uitgevoerd door een stelletje Canadezen. Hier en daar wat zangeressen, wat blazers. Exact op de momenten dat je ze verwacht. Af en toe laten ze ook wat donkere sferen doorklinken zoals op het mooie en slepende To The Flame dat een heel klein beetje aan Alice in Chains doet denken. De afsluiter is een ballad zoals die van begin tot eind voorspelbaar is en toch word ik er heel blij van.

Sittin’ Heavy gaat verder waar voorganger Furiosity stopte. Monster Truck gaat met veel respect om met de Amerikaanse classic rock en laat alles klinken zoals het hoort. Sit-in Heavy is niet wereldschokkend, maar ik wordt er wel heel blij van. Zeker weten dat deze geregeld in mijn auto de weg weer terug gaat vinden naar de cd speler.

Tracklisting Sittin’ Heavy:

 1. Why Are You Not Rocking?
 2. Don’t Tell Me How To Live
 3. She’s A Witch
 4. For The People
 5. Black Forest
 6. Another Man’s Shoes
 7. Things Got Better
 8. The Enforcer
 9. To The Flame
 10. New Should
 11. Enjoy The Time