Monster Magnet – Cobra’s and Fire (The Mastermind Redux)
Door op 05 oktober 2015

Band: Monster Magnet
Album_title: Cobra’s and Fire (The Mastermind Redux)
Genre: rock
Release_date: 10/03/2015
Label: Nuclear Blast
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3443971
Cobra’s and Fire (The Mastermind Redux) Monster Magnet
4
4

Aparte actie om je eigen albums opnieuw op te nemen en er een ander sausje over heen te gooien. Dave Wyndorf deed het al met zijn laatste album Last Patrol die hij omdoopte in Milking The Stars en nu doet hij het met het album dat daar voor uitkwam. Het uit 2010 afkomstige Mastermind.

Net als Last Patrol, was Mastermind een geweldig album. Maar Wyndorf beviel het Milking The Stars zo goed, dat hij ook Mastermind volledig onder handen heeft genomen. dat wil zeggen andere volgorde, andere versies. Deze versie start hij met She Dig’s A Hole en dan is de openingszin Her Name Is Cobra and She’s My Porno Wife en hoe cool is dat? In eens heel iets anders dan Dig That Hole van Mastermind. De hele psychedelische trukendoos wordt van stal gehaald. Wie van de eerste albums van de band hield, zal hierdoor gelijk een gat in de lucht springen. De band gaat helemaal de ruimte in met Hallucination Bomb die nu volledig de titel rechtvaardigt. Een waanzinnige 9 minuten durende trip. Gods And Punks is van een heel directe rocksong een volledig psychedelisch zwevend geheel geworden. Het heeft ook echt niet zo veel zin de versies met elkaar te vergelijken. Beide albums zijn geweldig, Cobra’s and Fire klinkt gewoon alsof ze Mastermind halverwege de jaren 90 hebben opgenomen. En een song als The Titan Who Cried Like A Baby die redelijk psychedelisch klonk, is hier, in de versie van de Titan een donker stuk, bijna klassieke bombast geworden zonder vocalen.

Het is echt wel heel tof wat Wyndorf met zijn eigen albums doet. De nummers krijgen een hele andere sfeer. Zelf vond hij Mastermind niet zo’n goeie cd, ik denk daar heel anders over. Ik vond ‘m geweldig, maar deze versie ook.

Tracklisting Cobra’s and Fire (The Mastermind Redux):

  1. She Digs That Hole
  2. Watch Me Fade
  3. Mastermind
  4. Hallucination Bomb
  5. God And Punks
  6. The Titan
  7. When The Planes Fall From The Sky
  8. Ball Of Confusion
  9. Time Machine
  10. I Live Behind The Paradise Machine Evil Joe