Miss Lava – Red Supergiant
Door op 30 augustus 2013

Band: Miss Lava
Album_title: Red Supergiant
Genre: hardrock
Release_date: 08/06/2013
Label: Small Stone Records
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3231671
Red Supergiant Miss Lava
3.5
3.5

Red Supergiant is het tweede album van Miss Lava en het debuut op het Small Stone label. Deze band is afkomstig uit Portugal, niet een land dat erg bekend staat om zijn rock scene, maar wellicht zal daar met deze cd wel verandering in komen.

De band heeft het overgrote deel van het album het gaspedaal stevig ingedrukt en dat levert vette hardrock tracks op, met uitstekende melodielijnen die de headbangers onder ons zeker zullen waarderen. Niets nieuws onder de zon, maar wel op de juiste manier uitgevoerd. Opener Desert Mind hakt er gelijk lekker in, maar heeft er ook een echte blues break inzitten. Dat is niet het geval met het daaropvolgende Lay Down dat vol old school metal loopjes zit en van begin tot eind door stampt. De band klinkt af en toe lekker ouderwets,. Zo doet de riff onder het couplet van Motel Neon mij erg aan het Tank gitaargeluid denken op hun Power Of The Hunter plaat.

Wanneer Miss Lava  af en toe gas terug neemt, klinken ze gelijk ultra heavy. Hole To China bijvoorbeeld,  dat ook nog eens een ijzersterk refrein heeft. Geweldig nummer. Of de zeer melodieuze, slepende en vol met adembenemende gitaarpartijen zittende, titeltrack.

Red Supergiant doet zijn naam eer aan. De plaat klinkt gigantisch heavy. Miss lava brengt niets nieuws in het genre, maar zet een album neer dat zeer vertrouwd klinkt, zonder dat er opvallend invloeden kunnen worden genoemd. De nummers zitten vol heavy riffs, fuzzy baspartijen, goeie solo’s en pakkende zanglijnen en dit alles is verpakt in de juiste productie. Ik kan niet wachten om deze gasten live te gaan zien.

Tracklisting Red Supergiant

 1. Desert Mind
 2. Lay Down
 3. Feel My Grace
 4. Ride
 5. Crawl
 6. Hole To China
 7. Catch The Fire
 8. Murder Of Crows
 9. Motel Neon
 10. Yesterday’s Gone
 11. Red Supergiant