Millencolin – The Melancholy Connection
Door op 19 juni 2012

Band: Millencolin
Album_title: The Melonchy Connection
Genre: skatepunk
Release_date: 05/24/2012
Label: Epitaph
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3096577
The Melonchy Connection Millencolin
4
4

Wellicht is de titel wat verwarrend omdat hij lijkt op The Melancholy Collection, de titel van het laatste verzamelalbum van Millencolin uit 99. Maar goed, hier gaat het dus over een verzamelalbum met daarop 12 B kantjes en2 nieuwe nummers vanaf de tijd van hun 4e album, Pennybridge Pioneers.

De 2 nieuwe nummers staan gelijk aan het begin van het album, Carry You en Out From Nowhere. Allebei lekker strak en gladgestreken en in perfectie uitgevoerd. Daarna is het de beurt aan 12 liedjes die bij het opnemen van de albums de selectie niet hebben gehaald. Toch zitten daar best een aantal hele lekkere nummers bij zoals The Downhill Walk en

Millencolin fans zullen E20 Norr herkennen als een nummer dat wel een album heeft gehaald (Home From Home). Toch is dit een andere versie dan daarop verscheen en dat is te horen als de vocalen starten in het Zweeds.

B-kantjes kunnen heel vaak nog beter zijn dan A kanten. Millencolin levert daar met dit album ook weer gedeeltelijk het bewijs van met een aantal A-typische liedjes die kenmerkend zijn voor hun sound.

Voer voor de fans en die krijgen er dan ook nog eens een 90 minuten durende documentaire bij over de making of Pennybridge Pioneers.

Tracklisting The Melancholy Connection:

 1. Carry On
 2. Out From Nowhere
 3. Absolute Zero
 4. Mind The Mice
 5. The Downhill Walk
 6. E20 Norr
 7. Bull By The Horns
 8. Junky For Success
 9. Dinner Dog
 10. Ratboy’s Masterplan
 11. Phony Tony
 12. Queen’s Gambit
 13. Bowmore
 14. Into The Maze