Mike Tramp & The Rock ‘n Roll Circuz – Stand Your Ground
Door op 28 maart 2011

Band: Mike Tramp & The Rock 'n Roll Circuz
Album_title: Stand Your Ground
Genre: AOR
Release_date: 03/24/2011
Label: Edel
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 2905299
Stand Your Ground Mike Tramp & The Rock 'n Roll Circuz
3.5
3.5

Mike Tramp is wellicht te bestempelen als de grootste rock held die Denemarken kent. In de jaren ’80 richtte hij de hardrock formatie White Lion op en verkocht met die band meer dan 2 miljoen albums en deelde het podium met Aerosmith, Ozzy Osbourne en vele andere. Maar inmiddels heeft de beste man ook al een aanzienlijke solocarrière en Stand Your Ground is de nieuwe aanwinst in zijn oeuvre.

Het album is gemixt door Jacob Hansen die eerder werk verrichtte voor Volbeat en is de opvolger van More To Life Than This wat de eerste plaat was van Tramp waar ik mee in aanraking kwam. Stand Your Ground verschilt niet wezenlijk van die plaat, alleen is hij weer wat meer rock gericht. Er staan wel een paar ballad-achtige nummers op, zoals het mooie Distance en protestsong The Soldier Never Started The War dat het album weergaloos afsluit. Maar de rest is prima AOR rock dat soms klinkt als hardrock versies van Tom Petty (Straight From The Look In Your Eyes) of John Mellencamp (Prettiest Girl).

Alle songs moeten het sowieso hebben van de klasse vocalen van Mike Tramp. Hij heeft een prachtige, zuivere stem met een heel klein randje. De powervolle refreinen van bijvoorbeeld Say What You Will en Gotta Get Away nestelen zich daardoor alleen al voor weken in je hoofd.

Stand Your Ground is op zich een standaard rock album, maar door de uitstekende vertolking komt het allereerst goudeerlijk over, maar steekt het daardoor ook uit boven de middelmaat. Een perfect album voor in de auto en keihard op me te zingen.

Tracklisting Stand Your Ground:

 1. Don’t Let Them Put It On You
 2. Alright By Me
 3. Distance
 4. Gotta Get Away
 5. Straight From The Look In My Eyes
 6. Got Me Crazy
 7. Wish You Well
 8. World Is Changing
 9. Prettiest Thing
 10. Say What You Will
 11. The Soldier Never Started A War