Mezcalectric – Gold Sputtered Membranes
Door op 18 maart 2010

Band: Mezcalectric
Album_title: Gold Sputtered Membranes
Genre: southern rock, rock
Release_date: 02/01/2010
Label: Tear It Up Records
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2751680
Gold Sputtered Membranes Mezcalectric
4
4

Als je al leest dat de band bestaat uit ex-leden van Candybar Planet, Tupelo Honey, The Spades en Moonstorm, dan is de interesse natuurlijk al gewekt. We hebben het dan namelijk wel over een aantal geweldige bands uit de Eindhoven scene.

Mezcalectric (eerdere naam was Gold Sputtered Membranes) bestaat uit zes man en maakt jaren 70 rock met een wel heel stevige southern fried sausje. Een stijl die in Nederland helemaal niet zo ingeburgerd is en volgens mij geen gretig aftrek vind helaas. Ik mag hopen dat daar met Mezcalectric eens verandering in komt. Deze gasten hebben namelijk echt een klasse album afgeleverd.

Alles wat ik in bands als Hogjaw te gek vind, dat heeft Mezcalectric ook in de vingers. Ze hebben het vermogen nummers over de 5 minuten heen te tillen zonder dat het verveelt. Sterker nog, ze mogen allemaal nog wel langer doorgaan. Het gitaarwerk zit vol emotie en de solo’s sleuren je mee in hun prachtige melodieën. Af en toe komt er een heerlijk orgeltje de boel subtiel ondersteunen en de stem van Luke Jalisco past deze stijl als een gegoten jasje. Dit is een schijfje dat moeilijk uit mijn cd speler is te slaan.

Tracklisting Gold Sputtered Membranes:

 1. New Orleans
 2. Dubious
 3. Divine Intervention
 4. Crystall Ball
 5. Goddamn
 6. Wide Awake
 7. Le Rock
 8. Summerrain
 9. Forty Steps
 10. Green Queens
 11. Mercy Mercy
 12. Soul Shine Bright
 13. Opel Manta

Written in Music Nieuwsbrief