METZ – II
Door op 13 mei 2015

Band: METZ
Album_title: II
Genre: Alternative, Rock
Release_date: 05/04/2015
Label: Sub Pop
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3402198
II METZ
4
4

De Canadese band  METZ vuurde in 2012 hun eerste worp op de luisteraar af. 26 minuten kostte het ze slechts met hun energieke mix van grunge, post-hardcore en vooral noiserock. Felle vocalen, pompende bas, knallende drums, zwaar overstuurde gitaren en veel effecten. Meer heeft de band niet nodig.

Wat doe je dan op je opvolger, simpelweg getiteld II? Nou ja, gewoon zo’n beetje hetzelfde. Never change a winning team! Toch vallen er subtiele veranderingen te bespeuren die er voor zorgen dat dit album nog energieker overkomt. De productie klinkt wat voller, zodat het net wat zwaarder je huiskamer binnen komt denderen.  Meer dan ooit lijkt de band zich te storten op herhalende groeves, die door deze herhaling juist aan intensiteit winnen. Tenslotte is de drang om te variëren wat afgenomen, zo lijkt het. Het album dendert aan 1 stuk door, met weinig onderling verschil tussen de liedjes.  Waar dit bij andere albums misschien negatief zou zijn, is dat hier juist een pluspunt. De band deelt rake klappen uit en dan is het afgelopen….

Om nog even terug te komen op die hoes: Je maakt mij niet wijs dat die twee mensen rustig op dat bankje aan het water dit album aan het luisteren zijn. II zet meer aan tot het slopen  van dat bankje, het vervolgens het water in flikkeren en er uit gekkigheid dan maar zelf achteraan te springen.

Tracklisting II:

  1. Acetate
  2. The Swimmer
  3. Spit You Out
  4. Zzyzx
  5. I.O.U.
  6. Landfill
  7. Nervous System
  8. Wait in Line
  9. Eyes Peeled
  10. Kicking a Can of Worms