Massy Ferguson – Victory And Ruins
Door op 28 augustus 2013

Band: Massy Ferguson
Album_title: Victory and Ruins
Genre: Americana
Release_date: 04/18/2013
Label: Spark and Shine
Release_date_reissue: 04/18/2013
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3196734
Victory and Ruins Massy Ferguson
3.5
3.5

Massey Ferguson is een al bijna honderd jaar bestaand merk landbouwtrekkers. Je koopt al zo’n mooie oude trekker op Marktplaats voor onder de tweeduizend euro. Blijkens de website beroemt de fabrikant zich tegenwoordig op zijn innovatiekracht.

Dat laatste kan van de band Massy Ferguson – de naam is ongetwijfeld een knipoog naar de landbouwmachines – niet worden gezegd. Deze band speelt klassieke, maar eigenlijk tijdloze Amerikaanse plattelandsmuziek. Zelf beweert de band ook allerminst vernieuwend te zijn, dus dat bekende verwijt van muziekrecensenten kunnen we alvast achterwege laten.

Maar wie houdt van een fijn amalgaam van Amerikaanse powerpop, countryrock, mooie ‘hooks’, fijne slepende melodieën en grommende Telecasters, zit met deze band zeker goed. Hun rustiger nummers doen mij denken aan de Drive-by Truckers, evenals hun zang. Zelf noemt het uit Seattle afkomstige Massy Ferguson deze geweldige southern rockband ook als inspiratiebron, maar ook The Hold Steady, Son Volt, Bruce Springsteen en de Ierse rockgoden van Thin Lizzy. Zelf meen ik de cultband Long Ryders uit de jaren tachtig hier en daar terug te horen, evenals Teenage Fanclub. Liefhebbers van gitaarrock kunnen zich hier geen buil aan vallen.

Tracklisting Victory And Ruins:

 1. Hello!
 2. Renegade
 3. 2 AM beauty Queen
 4. Everything’s Done
 5. The Hard Way
 6. Flexed-Arm Hang
 7. Compromised Intentions
 8. Wait Love Maybe
 9. Labour In Vain
 10. Apartment Downtown
 11. Bring Something Back

Written in Music Nieuwsbrief