M.ill.ion – Sane & Insanity
Door op 08 maart 2011

Band: M.ill.ion
Album_title: Sane & Insanity
Genre: hardrock
Release_date: 03/25/2011
Label: Metal Heaven
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 2901845
Sane & Insanity M.ill.ion
3
3

M.ill.ion mag inmiddels tot het meubilair van het hardrockgenre worden gerekend. De Scandinaviërs hadden al zes albums, tig concerten en festivaloptredens op hun naam staan en laten op Sane & Insanity horen dat het kunstje nog niet verleerd zijn. Net als op de voorgaande albums zijn de invloeden van Engelse hardrockbands als Deep Purple en Saxon weer alomtegenwoordig.

Het feit dat de band nooit is doorgebroken is te verklaren uit het ontbreken van originaliteit. De liedjes zitten aardig in elkaar, zanger Ulrich Carlsson heeft een acceptabele stem en de productie klinkt met uitzondering van de bekkens (de cymbals klinken werkelijk als kinderspeelgoed) goed te pruimen.

M.ill.ion speelt aanstekelijke hardrock, maar dat doen honderden andere bandjes ook. Zonder onderscheidend aspect is men niets meer dan een grijze muis die verdwijnt in de massa releases die maandelijks wordt uitgebracht. Liefhebbers van het genre met teveel tijd kunnen het best Everyday Hero en Tomorrow Never Dies eens gaan beluisteren.

Tracklisting Sane & Insanity:

 1. Sea Of Fate (intro)
 2. Cry To Heaven
 3. Everyday Hero
 4. Tomorrow Never Dies
 5. Raise My Glass
 6. Sane And Insanity
 7. Hell’s Gate
 8. Under Your Wings
 9. Fuel To My Heart
 10. Drama Queens
 11. Test Of Time
 12. Hate
 13. Seize The Day