Lo-Pan – Sasquanaut
Door op 25 januari 2011

Band: Lo-Pan
Album_title: Sasquanaut
Genre: stonerrock
Label: Smallstone records
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2842116
Sasquanaut Lo-Pan
4
4

Lo-Pan is een band uit Columbus Ohio en ze werken sinds 2005 zich een slag in de rondte om meer bekendheid te genereren. Inmiddels hebben ze al getourd met Atomic Bitchwax, The Sword, Red Giant, Year Long Disaster en vele anderen. In 2009 brachten ze hun debuutalbum Sasquanaut uit op het kleine Nice Life Records. Deze plaat verkocht snel uit en hun naam ging meer en meer gonzen in de underground. Dat heeft hun in ieder geval opgeleverd dat ze getekend zijn door SmallStone Records die nu hun debuut opnieuw heeft uitgebracht met een andere hoes en een opgepoetst geluid.

Grootste trekpleister van de band is zanger Jeff Martin. Hij klinkt als een James Maynard met een hele dosis rock ’n roll in zijn lijf. En in de uithalen van Kramer hoor je Glenn Danzig. Echt geweldig, door hem gaat ieder nummer door het plafond. Maar, de band heeft meer te bieden. Godsgruwelijk lage donderriffs, uitstekende tempowisselingen, zeer bruut gitaarwerk van Brian Fristoe en het vermogen de spanning er in te houden in lang uitgesponnen stukken.

Hoogtepunten? Het aan een gefuckte Tool doen denkende Vega, de goed doorrockende 70ies groove van Savage Henry en Kurtz.

Als dit de graadmeter kan worden voor 2011 voor SamllStone belooft het wel weer een heel mooi jaar te worden.

Tracklisting Sasquanaut:

  1. Dragline
  2. Savage Henry
  3. Kurtz
  4. Callahan
  5. Kramer
  6. Vega
  7. Vego
  8. Wade Garrett

Written in Music Nieuwsbrief