Little Caesar – Redemption
Door op 22 juli 2010

Band: Little Caesar
Album_title: Redemption
Genre: hardrock
Release_date: 07/12/2010
Label: Rock Candy / Grind That Axe
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 2797240
Redemption Little Caesar
3.5
3.5

Slechts weinig mensen hebben gerekend op een nieuw Little Caesar album. De blues georiënteerde hardrockers uit Los Angeles werden na twee prima albums begin jaren negentig meegesleurd in de val van Geffen Records. Zanger Ron Young dook later nog even op in Manic Eden (met o.a. Adje van den Berg) maar langer dan één album duurde dat project niet. De bandleden hielden echter contact en speelden incidenteel nog samen.

Onverwacht is er nu een nieuwe plaat genaamd Redemption. De band had dit album in eerste instantie in eigen beheer uitgebracht, maar de kwaliteit van de songs en productie is dusdanig sterk dat menig label de plaat graag in Europa wilde uitbrengen. De keuze is gevallen op het Rock Candy / Grind That Axe label dat tot op heden voornamelijk heruitgaven op de markt bracht en wordt geleid door voormalig Kerrang journalisten.

Redemption sluit naadloos aan bij voorgangers Little Caesar (1990) en Influence (1992) en bevat swingende nummers als Loving You Is Killing Me en Same Old Story, een sterke ballade in Redemption en stevige rock in Real Rock Drive. Het is muziek die doorgewinterde rockliefhebbers al eerder hebben gehoord maar door de zang van Young boven de middelmaat wordt uitgetild. Little Caesar kent haar kracht en beperkingen en schrijft in het begeleidende boekje: “We are not innovators,  we are not vituosos… we are fans of music. We wear our musical influences on our sleeves and humbly bow to the pioneers of rock, blues, country and all the hybrids in between, that have moved us as we cut our teeth in our musical evolution.”

Iedereen die de band in de jaren negentig kon waarderen, is zonder twijfel blij met dit album. Rockliefhebbers die de band nog niet kennen, wordt een kennismaking met deze goudeerlijke rockers van harte aanbevolen. Laten we hopen dat de heren ditmaal ook eens naar Europa komen voor een paar concerten.

Tracklisting Redemption:

  1. Same Old Story
  2. Supersonic
  3. Loving You Is Killing Me
  4. Witness Stand
  5. Redemption
  6. Sick And Tired
  7. Real Rock Drive
  8. That Was Yesterday
  9. Every Picture Tells A Story – Happy
  10. Just Like A Woman