Line-up Speedfest 2011 Compleet
Door op 21 oktober 2011

De line-up van Speedfest 6 is compleet! Zaterdag 10 december 2011 zal een twintigtal bands op drie podia in het Klokgebouw op het Strijp S-terrein in Eindhoven staan. Dit jaarlijks terugkerend festival wordt georganiseerd door Peter van Elderen, Bart Nederhand en Bart Geevers van Peter Pan Speedrock. Bands als Monster Magnet, The Reverend Horton Heat, Vanderbuyst en natuurlijk Peter Pan Speedrock zelf zullen acte de presence geven. Voor de complete line-up verwijs ik naar de website van Speedfest 2011.

Peter Pan Speedrock-frontman Peter van Elderen is in een juichstemming: “Ja man, ik ben echt super opgetogen over de line-up! Geweldige bands, uitstekende muzikale mix, dat wordt nonstop genieten. De twee andere bandleden van Peter Pan Speedrock en ik willen altijd graag onze eigen favoriete bands op Speedfest, maar we zien tegelijk ook streng toe op een uitgebalanceerde mix van stijlen. (lachend:) Dat is inderdaad wel eens armpje drukken met drummer Bart en bassist Bartmann, maar we komen er altijd weer goed uit.”

En dan gonst er het gerucht over nóg een act op Speedfest, in de wandelgangen nu al ‘The Mystery Guest’ genoemd. “Ik kan er nog niet veel over vertellen totdat het allemaal rond is”, grinnikt Peter. “Ik denk wel dat veel Speedfest-bezoekers aangenaam verrast zullen zijn over deze act. Ik hoop er snel uitsluitsel over te kunnen geven. Ook leuk om nog te melden is dat Monster Magnet heeft toegezegd om zijn meesterwerk Dopes To Infinity integraal uit te komen voeren op Speedfest. Gaaf natuurlijk!”

Tickets kosten in de voorverkoop € 37,50 (dagkassa € 42,50)

In 2006 vond de eerste editie van Speedfest plaats. In een kleine zes jaar tijd is het festival voor liefhebbers van rock & roll, garage, punk, metal, psychobilly, hardcore, outlaw country en verwante stijlen uitgegroeid tot een internationaal begrip dat rond de 4500 bezoekers uit onder meer België, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië naar Eindhoven Rockcity trekt.

Written in Music Nieuwsbrief