Led Zeppelin verrast met uitgave Celebration Day
Door op 13 september 2012

Band: Led Zeppelin
Album_title: Celebration Day
Genre: Rock
Label: Warner Music

Op 16 november zal het fameuze reünie concert, wat Led Zeppelin op 10 december 2007 gaf in de Londense O2 Arena, uitgebracht gaan worden. Zowel in beeldregistratie op film, eerst in de bioscoop later op DVD en Blu ray, als wel op vinyl en CD en met Celebration Day als titel.

Op 10 december 2007 betrad de legendarische band Led Zeppelin het podium in de Londense O2 Arena als headliner van het tribute concert voor Atlantic Records oprichter Ahmet Ertegun. Wat volgde was een meer dan twee uur durende wervelende show met de voor de band zo kenmerkende door blues beïnvloede rock ´n´ roll, dat onmiddellijk onderdeel werd van de Led Zeppelin legende.

De oprichters van Led Zeppelin, John Paul Jones, Jimmy Page en Robert Plant, werden vergezeld door Jason Bonham, de zoon van hun overleden drummer John Bonham. Maar liefst zestien songs uit hun indrukwekkende catalogus passeerden de revue, waaronder de klassiekers Whole Lotta Love, Rock And Roll, Kashmir en Stairway To Heaven.

Hoewel maar liefst 20 miljoen mensen zich hadden aangemeld voor een ticket, hadden er slechts 18.000 het geluk om getuige te zijn van de band´s eerste headline show sinds 27 jaar.

Op 17 oktober is de wereldwijde bioscooprelease van Celebration Day, de registratie van dit concert. De film zal te zien zijn op 1500 schermen in meer dan 40 landen. De première van de film zal plaatsvinden in Amsterdam, Londen, Los Angeles, New York en andere grote steden. Tickets zijn vanaf 13 september verkrijgbaar via www.ledzeppelin.com.Celebration Day is vanaf 16 november verkrijgbaar in meerdere video- en audioconfiguraties.

Tracklisting Celebration Day:

 1. Good Times Bad Times
 2. Ramble On
 3. Black Dog
 4. In My Time Of Dying
 5. For Your Life
 6. Trampled Under Foot
 7. Nobody’s Fault But Mine
 8. No Quarter
 9. Since I’ve Been Loving You
 10. Dazed And Confused
 11. Stairway To Heaven
 12. The Song Remains The Same
 13. Misty Mountain Hop
 14. Kashmir
 15. Whole Lotta Love
 16. Rock And Roll