Kings Of Leon – Mechanical Bull
Door op 18 september 2013

Band: Kings Of Leon
Album_title: Mechanical Bull
Genre: Rock
Release_date: 09/20/2013
Label: RCA Records
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3234564
Mechanical Bull Kings Of Leon
4
4

Met Mechanical Bull keren de mannen van Kings Of Leon terug naar waar ze goed in zijn: overtuigende, gelaagde rocksongs met flink veel energie en ambitie.

Bij ander inzien kun je zeggen dat het wat minder grote succes van hun laatste album Come Around Sundown Kings Of Leon gered heeft. Na het grote miljoenensucces van doorbraakalbum Only By The Night werd de druk op de band zo hoog dat er interne strubbelingen kwamen (gelieerd aan vooral overmatig alcohol gebruik) en de band op sterven na dood was. Het zeker niet slechte Come Around Sundown werd onder die banddruk gemaakt, kende geen grote hits en de band was even niet meer zo in de spotlights. Daardoor overleefde de band die een jaar daarvoor al in de Britse pers als ‘uit elkaar’ was versleten.

Op het nieuwe album Mechanical Bull heeft de band het spelplezier weer hervonden. In een lekker open productie, klinkt de band fris en ambitieus. Eigenlijk zo vol ambitie als ze op de geweldige albums Because Of the Times (2007) en Only By The Night ( 2008) ook klonken. Gelijk met de lekker rockende albumopener Supersoaker wordt wat dat aangaat de toon gezet. De twee daarop volgende rockers Rock City en Don’t Matter sluiten daar naadloos op aan. Met het prachtig gelaagde Beautiful War hebben we dan het eerste grootse hoogtepunt van het album te pakken. Absoluut de song die de komende tour het kippenvel moment bij de concerten gaan bezorgen.

Opvallend genoeg zit het allersterkste gedeelte van Mechanical Bull over het midden van het album. Het lekker dik en funky ingezette Family Tree, het erg mooie Comeback Story (precies de strijkers op het juiste moment en dan niet meer) en het van een super catchy gitaarintro voorziene Tonight behoren tot het beste wat de band over de jaren van bestaan gemaakt heeft. On The Chin sluit het album waardig af.

Tracklisting Mechanical Bull:

 1. Supersoaker
 2. Rock City
 3. Don’t Matter
 4. Beautiful War
 5. Temple
 6. Wait For Me
 7. Family Tree
 8. Comeback Story
 9. Tonight
 10. Coming Back Again
 11. On The Chin