King Kahn & BBQ Show – Bad News Boys
Door op 13 april 2015

Band: King Kahn & BBQ Show
Album_title: Bad News Boys
Genre: garage rock, rock 'n roll
Release_date: 03/31/2015
Label: In The Red
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Bad News Boys King Kahn & BBQ Show
3.5
3.5

Sinds 2009 hebben deze heren geen nieuwe plaat meer afgeleverd. Drie uiterst vermakelijke albums en toen was het 6 jaar geleden in eens stil. Maar gelukkig, met Bad News Boys zijn de heren terug. En hoe. Met hun meest gevarieerde en misschien ook wel hun beste album.

Alone Again is wederom een mix tussen Doo Wop en Garagerock en daarmee start Bad News Boys als een logisch vervolg op Invisible Girl, hun laatste album uit 2009. Onweerstaanbaar catchy. Het daarop volgende nummer, Illuminations, is meer punkrock, maar nestelt zich even gemakkelijk ook onmiddellijk in je onderbewustzijn. Het klinkt allemaal heel simplistisch, maar vergis je niet hoe ontzettend goed hun liedjes in elkaar steken. En qua vocalen staan King Kahn en BBQ hun mannetje ook. Buy Bye Bhai is zo onweerstaanbaar goed gezongen bijvoorbeeld. Duidelijk een van de hoogtepunten van het album. Klassieke jaren 60 ballad met ontzettend veel soul en passie gebracht.

Maar Bad News Boys heeft meer te bieden, D.F.O is jaren 90 D.C. hardcore punk stijl. Een gewelddadige explosie. Of het smerige, aan de Gories doen denkende, When Will I Be Taimed?, waarin de verassing zit in het refrein.

Killing The Wolfman is een knipoog naar surf alsof het uitgevoerd wordt door Screaming Jay Hawkins en Never Felt Like This is wederom een voorbeeld van prachtige sixties pop. Het fenijn zit ‘m natuurlijk in de staart. Zen Machine is razendsnelle opgefokte hardcore punk met een bizar staartstuk en abrupt einde.

Bad News Boys is een zeer sterk afwisselend album geworden vol muzikale tegenstellingen. Maar de grote lijn zit ‘m in de altijd hele knappe melodieën. Want hoe rammelend het soms ook kan klinken, King Kahn en BBQ weten verdomd goed waar een goed liedje aan moet voldoen.

Tracklisting Bad News Boys:

 1. Alone Again
 2. Illuminations
 3. Kiss My Sisters Fist
 4. Buy Bye Bhai
 5. D.F.O.
 6. We Are The Champion
 7. When Will I Be Taimed?
 8. Ocean Of Love
 9. Snackin’ After Midnight
 10. Killing The Wolfman
 11. Never Felt Like This
 12. Zen Machines