June Star – Sleeping With The Lights On
Door op 01 juni 2017

Band: June Star
Album_title: Sleeping With The Lights On
Genre: rock, altcountry
Release_date: 06/02/2017
Label: Eigen beheer
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Sleeping With The Lights On June Star
3.5
3.5

Achttien jaar geleden besloot Andrew Grimm zijn literaire aspiraties besloot om te zetten in muziek met June Star. Sindsdien is er een aanhoudende stroom van releases. Nauwelijks een jaar na You’re Still Here de opvolger van Pull Awake komt hij  aanzetten met nieuw werk. Weerom een dozijn nummers  aangeleverd door Grimm die zijn observatie ondersteund met een akoestisch en elektrisch versterkt snarenarsenaal.

De gitarist met de wat neuzelige stem creëert met de hulp van de Andy Bopp bas en gitaar en drummer Kurt Celtnieks een reeks dynamische, melodieus rockende tracks  die van de prachtige altcountry van Cinnamon met Smoke and Diesel naar ingetogen countryrock pendelen.

Het uit een oudere langspeler geplukte Telegraph dat hier in een herwerkte, meer country getinte, versie passeert, evolueert van een akoestische intro naar een krachtige ontknoping. In Sleeping With The Lights On krijgt het trio versterking van producer J. Robbins die orgel toevoegt aan de galmende gitaren, de geïnspireerde  en doordachte opbouw monden uit in een prachtig gitaarepos.

Faithless, een akoestisch nummer waarin de zang van Grimm door Ellen Cherry wordt geflankeerd of het meerstemmige Careless zorgen voor wat afwisseling  vooraleer de volgende gitaarescapade er aan komt. Een wat langer uitgesponnen Engine contrasteert fel met het strakke Smoke. My Sugar leunt eerder aan bij hillbilly country en ter afsluiting houdt Grimm het bij akoestische fingerpicking.  Voortreffelijk vakwerk, helaas blijken de vocale capaciteiten van Grimm te beperkt om echt te bekoren gedurende vijfenveertig minuten.

Tracklisting Pull Awake:

 1. Telegraph
 2. Sleeping With The Lights On
 3. Hum and Buzz
 4. Cinnamon
 5. Smoke and Diesel
 6. Faithless
 7. Careless
 8. Engine
 9. Smoke
 10. You’re Still Here
 11. My Sugar
 12. Already Saved