Joyce Manor – Never Hungover Again
Door op 09 oktober 2014

Band: Joyce Manor
Album_title: Never Hungover Again
Genre: Rock, Punkrock
Release_date: 07/21/2014
Label: Epitaph
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3336280
Never Hungover Again Joyce Manor
4
4

Dat Joyce Manor een van de allerleukste punkrockbands van de laatste jaren is met een overvloed aan catchy songs maakt ook het nieuwe album Never Hungover Again weer optimaal duidelijk.

In eerste instantie in 2008 gestart als duo met zanger/gitarist Barry Johnson en gitarist Chase Knobbel werd Joyce Manor (vernoemd naar een appartementsgebouw bij Johnsons huis), op zoek naar wat meer energie, vergroot met drummer Kurt Walcher en bassist/back-up zanger Matt Ebert. Al snel werd de punkdrive van de band gespot en in 2011 zag hun gelijknamige, erg sterke, debuut het licht. Het album was in veel eindejaarslijsten te vinden.

Of All Things I Will Soon Grow Tired, hun tweede album, verscheen het jaar daarop ne was al; net zo sterk. Met hun sterke cover van Video Killed The Radiostar van The Buggles werd een culthit gescoord. Überpunklabel Epitaph was er vervolgens snel bij de band te tekenen en met Never Hungover Again maken ze hun Epitaph-debuut.

Het album kent 10 heerlijk energieke, heel slim geschreven songs die gelijk dagen in je hoofd blijven hangen. In een heerlijk dynamische productie van Joe Reinhardt klinkt de band als de ideale Amerikaanse punkband met net even meer muziekintelligentie maar wel genoeg rafels. Echt elke song op het nieuwe album is aanstekelijk en het spel van de bandleden spannend genoeg om het album ook optimaal te laten boeien. Als aan het einde van het album, na 9 stevig doorduwende songs, ineens de sprankelende gitaarpop van Heated Swimming Pool (The Smiths kunnen niet anders als een invloed zijn) voorbij komt ben je helemaal overtuigd van de klasse van dit album.

Tracklisting Never Hungover Again:

  1. Christmas Card
  2. Falling In Love Again
  3. End Of the Summer
  4. Victoria
  5. Schley
  6. Heart Attack
  7. The Jerk
  8. In The Army Now
  9. Catalina Fight Song
  10. Heated Swimming Pool