Jon Spencer Blues Explosion – Meat And Bone
Door op 14 september 2012

Band: The Jon Spencer Blues Explosion
Album_title: Meat And Bone
Genre: Rock
Label: Munich Records
Rating: Vierenhalve ster (4.5)
Soundsid: 3120302
Meat And Bone The Jon Spencer Blues Explosion
4.5
4.5

Een nieuwe Jon Spencer is natuurlijk al lang geen wereldschokkend nieuws meer. Inmiddels kennen we het klappen van zijn zweep wel. Maar aan de andere kant is het wel 7 (!!) jaar geleden dat dit trio een nieuw album uit heeft gebracht. Dat is toch wel weer een beetje wereldnieuws. En als blijkt dat de band sinds de jaren 90 niet meer zo keihard van leer is getrokken, kan de eerste zin misschien wel helemaal weg gelaten worden.

Niks geen franje, geen dure producer, geen hiphop of andere invloeden, nee, louter duivels smerige blues. Rauw tot op het bot, ontdaan van ieder stukje vlees en in stukken gehakt door 3 muzikale slachters. Gitaar, drum en bezeten zang, dat is alles wat nodig is om volledig uit het niets, een plaat af te leveren die er toe doet.

Zelfs als het trio haast traditionele blues aflevert, zoals in Unclear spat het zweet er nog steeds vanaf. Maar laten we beginnen met de heerlijk smerige opener Black Mold. Een opzwepend feest, Boot Cut scheurt, piept en kraakt onder al het macho geweld van de band. Get Your Pants Off brullen ze in het gelijknamige nummer. Het zou kunnen, zo’n geil plaatje is het.

Maar allesomvattend is het einde van Bottle Baby. Get The Fuck Off The Stage. Juist ja, want Jon Spencer Blues Explosion is namelijk heer en meester. Wat een plaat!

Tracklisting Meat And Bone:

 1. Black Mold
 2. Bag Of Bones
 3. Boot Cut
 4. Get Your Pants Off
 5. Icecream Killer
 6. Bottel Baby
 7. Danger
 8. Black Thoughts
 9. Unclear
 10. Bear Trap
 11. Zimgar

Written in Music Nieuwsbrief