John Coffey – A House For Thee
Door op 01 mei 2016

Band: John Coffey
Album_title: A House For Thee
Genre: Hardcore punk, Rock
Label: V2 Records Benelux
Rating: Vier sterren (4)
A House For Thee John Coffey
4
4

Sinds tweede album Bright Companions uitkwam in 2012 verandert alles wat John Coffey aanraakt in glanzend goud. Popzalen en festivaltenten worden figuurlijk tot de grond toe afgebroken en derde langspeler The Great News leverde de hardcore punkband zelfs een Edison op.

In januari reisde hardcorepunkband John Coffey af naar de VS om met Converge-gitarist Kurt Ballou A House For Thee op te nemen. Resultaat zijn de ‘hardste en ruigste John Coffey liedjes ooit’, volgens de band. Daar zijn we het mee eens. In opener No House For Thee doet de band een oproep tot menselijkheid in de huidige vluchtelingencrisis. De boosheid is hoorbaar in zowel tekst als sound. Nails On The Blackboard idem. De gitaren en drums gaan door merg en been, om over de vocalen maar te zwijgen.

Gitarist Christoffer van Teijlingen bewijst zich (weer) als verdienstelijk zanger in Needles, dat gestaag opbouwt voordat Achter De Molen de boel opstookt. In One Size Fits All is nog meer ruimte voor een waanzinnige opbouw met rollende drums, donkere riffs en schreeuwen die je de wanhoop en woede laten voelen. Een prachtige akoestische versie van Relief (2015) sluit de EP zalvend af.

Tracklisting A House For Thee:

No House For Thee
Nails On The Blackboard
Needles
One Size Fits All
Relief (acoustic)
  1. No House For Thee
  2. Nails On The Blackboard
  3. Needles
  4. One Size Fits All
  5. Relief (acoustic)

Eerder verschenen in MusicMaker #435, mei 2016