Joe Perry in de voetsporen van Prince
Door op 23 februari 2010

Artiest: Joe Perry
Band: Aerosmith
Album_title: Have Guitar, Will Travel
Genre: Rock

Abonnees en kopers van het Engelse tijdschrift ‘Classic Rock Magazine’ krijgen deze maand het nieuwe album Have Guitar, Will Travel van gitarist Joe Perry cadeau. De snarenplukker van Aerosmith treedt met die actie in de sporen van (The Artist Formerly Known as) Prince die in 2007 zijn album Planet Earth cadeau deed aan de lezers van The Mail On Sunday.

Door alle onduidelijkheid rondom zanger Steven Tyler had Perry ruim de tijd om zijn nieuwe soloplaat op te nemen. De toekomst van Aerosmith is overigens nog steeds onduidelijk: de rondreizende ziekenboeg uit Boston is de laatste maanden veranderd in een soapopera waarbij Tyler het ene moment wel in de band zit en het andere moment niet. Tal van zangers zijn al voor de vacante spot genoemd zoals Lenny Kravitz, Sammy Hagar en Billy Idol en zelfs oude rot Paul Rodgers (Free, Bad Company). Perry was het gedoe zat en deed wat hij het liefste doet: muziek maken.

Have Guitar, Will Travel is een rechttoe-rechtaan rockschijf met stevige riffs, uitstapjes naar de rock n’ roll en vooral veel atttitude.  Hoogtepunt is het nummer Heaven And Hell dat zo op de Aerosmith klassieker Pump had kunnen staan. Helaas zijn de vocalen van Hagen Grohe en Perry zelf niet zo vlammend als het gitaarwerk. Wat dat betreft is er niet veel veranderd sinds de platen van The Joe Perry Project in de jaren tachtig, Let The Music Do The Talking (1980), I’ve Got The Rock n’ Rolls Again (1981) en Once A Rocker, Always A Rocker (1983).

Tegenwoordig is er elke week nieuws van het Aerosmith front. Deze week is geen uitzondering. De organisatie van het Engelse downloadfestival maakte namelijk bekend dat Aerosmith headliner zal zijn. Eis van de organisatie: Aerosmith is alleen welkom met Steven Tyler achter de microfoon. Ook het Sweden Rock festival kwam met dezelfde eis. De macht van festivaldirecteuren wordt klaarblijkelijk steeds groter.  Wordt ongetwijfeld vervolgd…

En inderdaad. Twee dagen later werd ook een optreden van Aerosmith in Nederland aangekondigd. Op 23 juni 2010 zal de band optreden in het Goffertpark in Nijmegen. Het voorprogramma zal worden verzorgd door de Stone Temple Pilots.