Joe Bonamassa van Black Rock naar Black Country
Door op 08 januari 2010

Artiest: Joe Bonamassa
Album_title: Black Rock
Genre: Bluesrock
Label: Mascot

Joe Bonamassa nam zijn nieuwe album in de Black Rock studio in Griekenland en koos de naam van die studio als naam van zijn album. De studio lag zo afgelegen dat Joe zelfs een nummer in de buitenlucht kon opnemen zonder ook maar een enkel storend bijgeluid. In maart zal het nieuwe album van de jonge bluesgitarist in Amerika en Europa worden uitgebracht.

Traditiegetrouw heeft Bonamassa ook weer een aantal covers opgenomen waaronder Bird On A Wire van Leonard Cohen en Night Life van B.B. King. Op laatstgenoemde pingelt de blueslegende zelf ook mee. Bonamassa nodigde tevens  twee lokale artiesten uit om mee te spelen en zowel Thanasis Vasilopoulos als Karantinis Manolis gaven aan die oproep gehoor.  Het resultaat is onvoorspelbaar omdat geen van beide Grieken het Engels beheerst. Nu maar hopen dat het universele notenschrift voor voldoende begrip heeft gezorgd. Het album werd geproduceerd door Kevin Shirley die al eerder met Bonamassa samenwerkte. Naar verluidt mogen de fans een album vol stevige bluesdeuntjes, krachtige rocksongs en gevoelige ballads verwachten.

Direct na afronding van de opnamen sloot Joe Bonamassa zich aan bij zanger/bassist Glenn Hughes (ex Deep Purple en Trapeze) en drummer Jason Bonham (zoon van Led Zeppelin drummer John Bonham) en begon met hen de nieuwe band Black Country. Deze nieuwe band begon in de week van oprichting meteen met de opnamen van een album dat later dit jaar moet verschijnen.