Jimmy Page komt met unieke Yardbirds opnamen
Door op 22 september 2017

Band: Yardbirds
Album_title: Yardbirds 68
Genre: Rock

Dat Jimmy Page een duik in zijn archiefkisten prefereert boven een opvolger voor zijn soloplaat Outrider (1988) opnemen is inmiddels wel duidelijk. Nadat de bodem van de Led Zeppelin kisten waren bereikt, kondigde Page aan eindelijk aan een soloalbum te beginnen. Die gaat er dus niet komen want Page dook in de kist van de Yardbirds, de legendarische band waarin ook Eric Clapton en Jeff Beck speelden. Hij vond verloren gewaande tapes (Studio Sketches) en brengt die nu samen uit met het concert uit 1968 dat de band gaf in het Anderson Theater in New York.

De concertregistratie bevat beroemde nummers als Train Kept A Rollin’ en Heart Full of Soul, maar ook minder bekend materiaal zoals Drinking Muddy Water. Het nummer Dazed and Confused kennen we natuurlijk goed omdat Page dat ook vaak met Led Zeppelin speelde. Het album verschijnt op 5 november. De dubbel vinyl versie kan reeds worden besteld op JimmyPage.com.

Page, Jim McCarty and Chris Dreja over het album: “We thought this might be lost forever, but we’ve rediscovered it, remixed it. It’s of great historical importance. We’re delighted to see the release.”

Page trad in 1966 toe tot de Yardsbirds en volgde daarmee Eric Clapton (1963-65) en Jeff Beck (1965-66) op. Page nam slechts één album op met de Yardbirds genaamd Little Games, Na de tournee viel de band uit elkaar en begon Page een nieuwe band genaamd The New Yardbirds. Later wijzigde de bandnaam in Led Zeppelin en de rest is geschiedenis.

Live at Anderson Theater

 1. Train Kept A Rollin’
 2. Mr, You’re A Better Man Than I
 3. Heart Full of Soul
 4. Dazed And Confused
 5. My Baby
 6. Over Under Sideways Down
 7. Drinking Muddy Water
 8. Shapes of Things
 9. White Summer
 10. I’m A Man (contains Moanin’ And Sobbin’)

Studio Sketches

 1. Avron Knows
 2. Spanish Blood
 3. Knowing That I’m Losing You (Tangerine)
 4. Taking A Hold On Me
 5. Drinking Muddy Water (Version Two)
 6. My Baby
 7. Avron’s Eyes
 8. Spanish Blood (Instr.)