Jimi Hendrix – The Cry Of Love
Door op 15 september 2014

Artiest: Jimi Hendrix
Album_title: The Cry Of Love
Genre: rock
Label: Sony Legacy
Release_date_reissue: 09/11/2014
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3338445
The Cry Of Love Jimi Hendrix
4
4

Met de release van People, Hell & Angels was de bodem van de rijk gevulde Hendrix archiefkist bereikt. Althans dat dachten we tot we in de krant lazen dat Hendrix’ familie de rechten verwierf van de lang betwiste Curtis Knight periode. De nog immer omvangrijke fanschare kan minstens drie heruitgaven tegemoet zien in 2015, 2016 en 2017.

Tot die tijd moet er blijkbaar ook geld verdiend worden en krijgen we heruitgaven van de eerste postume Hendrix albums uit 1971, nl. The Cry Of Love en Rainbow Bridge. Veruit het merendeel van die nummers verscheen al eerder in opgepoetste kwaliteit op verzamelaars als Voodoo Soup en alle tien tracks staan ook op het door de Hendrix’ familie nota bene zelf uitgebrachte First Rays Of The New Rising Sun! De opnamen waren ooit bedoeld voor de opvolger van Electric Ladyland, een album dat Hendrix door zijn veel te vroege overlijden niet kon voltooien.

The Cry Of Love bevat tien liedjes die nogmaals onderstrepen hoe groot het talent van Hendrix was. Schijnbaar moeiteloos tovert hij met een paar akkoorden fraaie melodieën tevoorschijn die dik veertig jaar later nog steeds weten te boeien. Luister en geniet van het vlotte Ezy Rider, het stuwende Straight Ahead en het vurige In From The Storm.

We hebben geen glazen bol nodig om te voorspellen dat de volgende Hendrix releases heruitgaven zijn van War Heroes en Crash Landing.

Tracklisting Cry Of Love:

  1. Freedom
  2. Drifting
  3. Ezy Ryder
  4. Night Bird Flying
  5. My Friend
  6. Straight Ahead
  7. Astro Man
  8. Angel
  9. In from The Storm
  10. Belly Button Window