Jello Biafra And The Guantanamo School Of Medicine – White People And The Damage Done
Door op 31 mei 2013

Band: Jello Biafra And The Guantanamo School Of Medicine
Album_title: White People And The Damage Done
Genre: Punkrock
Release_date: 03/19/2013
Label: Alternative Tentacles
Rating: Vier sterren (4)
White People And The Damage Done Jello Biafra And The Guantanamo School Of Medicine
4
4

Het lijkt wel of sommige artiesten nooit oud worden  Zo ook Jello Biafra die met The Guantanamo School Of Medicine bijzonder bevlogen klinkt en al twee geweldige cd’s heeft afgeleverd.

Ook het derde wapenfeit, kan zich zeker kan meten aan de superieure Dead Kennedy’s. De prog-punk en vele experimenten in de sound van het vorige album, The Audicy Of Hype zijn ook op deze plaat terug te vinden, maar de band is nog venijniger geworden.  Soms klinken ze zelf alsof ze zo uit begin jaren 80 zijn gestapt. Road Rage, Mid-East Peace Proces en Hollywood Goof Disease zijn razendsnelle hardcore punk tracks. Maar ook deze furieuze songs zitten bomvol muzikale hoogstandjes in verwerkt.  De waanzinnige goeie band komt even makkelijk met virtuoze jazz invloeden uit de hoek, als met hoekige hardrock of West Coast punk.

Tekstueel is het zoals je mag verwachten van deze man, een tirade tegen alles wat Biafra niet bevalt aan onze maatschappij. Corruptie, Amerika’s buitenlandse politiek en de graaimentaliteit van Wallstreet, Biafra is zoals altijd scherp en vol ironie.

Ook het artwork is weer het vermelden waard. Een digipack met een soort poster waarbij teksten worden ondersteund door allerlei knipsels, foto’s en rare en soms schokkende nieuwsfeitjes.

Met The Guantanamo School Of Medicine levert Biafra bevlogen albums uit van bijzonder hoge kwaliteit en deze 3e is ook nog eens de beste in de rij. Dat dwingt toch respect af.

Tracklisting White People & The Damage Done:

 1. The Brown Lipstick parade
 2. John Dillinger
 3. Werewolves Of Wallstreet
 4. Road Rage
 5. Mid east Peace Process
 6. Hollywood
 7. Goof Disease
 8. White People & The Damage Done
 9. Crapture
 10. Burgers Of Wrath
 11. Shock-U-Py
 12. The Brown Lipstick Parade (Spit Valve BrASS Mix)
 13. Burgers Of Wrath (Slight Rural Extension)
 14. Crapture (Space Blast Mix)
 15. Shock-U-Py! (Soul Clap Mix)

Written in Music Nieuwsbrief