Jeff The Brotherhood – We Are The Champions
Door op 25 september 2011

Band: Jeff The Brotherhood
Album_title: We Are The Champions
Genre: rock
Release_date: 09/26/2011
Label: Stolen records
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2989624
We Are The Champions Jeff The Brotherhood
4
4

Twee broers uit Nashville die met We Are The Champions aan hun tweede album toe zijn. Jamin en Jake Orall, de één speelt gitaar, de ander drums. Ze zaten onder meer in de eerste line up van Be Your Own Pet, hebben een label (Infinity Cat Recordings) en hun vader heeft songs voor onder meer Lindsay Lohan geschreven. Alweer een duo hoor ik u denken, yup, maar toch weer even heel anders. Net zo spannend eigenlijk als Early Man. Ook zij klinken veel en veel vetter dan dat je van twee mensen mag en kan verwachten.

Jeff creëert een eigenaardige mix tussen Ramones hardrock, Weezer, Fountains Of Wayne, Fucked up blues en mijn favoriete band van vorig jaar, Best Coast.

Hey Friend zet de luisteraar gelijk op het verkeerde been. Een soort van vuige, 70-ies georiënteerde stonerrock, die naar anderhalve minuut overgaat in Ramones achtige punkrock. Een vreemde combi die wel naar heel veel meer smaakt. Vooral ook omdat verder op in de song er ook nog hele vette spacerock aan toe wordt gevoegd. En dat allemaal in 4 minuten.

In Cool Out klinken ze als de eerste Weezer, onweerstaanbare punkpop. Voor Bummer geldt hetzelfde. Dit nummer verscheen trouwens eerder als B kant op een split single met Best Coast. Op Ripper trekken ze alle psychedelische trucjes uit de kast en Mellow Out is weer razendsnelle Ramones punk en Health And Strenght is rockt weer zo vuig als mogelijk. Afsluiter Wastoid Girl is een heerlijk rammelpop nummer dat vervolgens ook weer over gaat in Weezer punkpop.

We Are The Champions is in al haar simplisme ontzettend aanstekelijk. Overstuurde popliedjes die ongelofelijk rocken. Het kan niet anders dat deze gasten door gaan breken.

Tracklisting We Are The Champions:

 1. Hey Friend
 2. Cool Out
 3. Bummer
 4. Schredder
 5. Diamond Way
 6. Endless Fire
 7. Ripper
 8. Mellow Out
 9. Stay Up Late
 10. Health And Strength
 11. Wastoid Girl