Iron Man 2 soundtrack stampvol AC/DC liedjes
Door op 27 januari 2010

Band: AC/DC
Album_title: Iron Man 2
Genre: hardrock

De soundtrack van de Hollywood blockbuster Iron Man 2 is van begin tot eind gevuld met muziek van de Australische hardrockband AC/DC. In de eerste film waren al AC/DC nummers te horen en ook onder de trailer van deel 2 horen we Angus Young en co.

Samenwerken met Hollywood is geen onbekend terrein voor AC/DC want in 1986 bracht de band al eens het album Who Made Who uit als soundtrack voor de Stephen King verfilming Maximum Overdrive. Dat album bevatte destijds drie nieuwe liedjes waarvan twee instrumentaaltjes. Voor Iron Man 2 zijn geen nieuwe nummers opgenomen, maar is een selectie gemaakt uit het repertoire dat de band tussen 1976 en 2008 uitbracht. AC/DC is een van de weinige bands met een lange historie die nog nooit een ‘Greatest Hits’ compilatie uitbracht, maar nu onder het mom van een soundtrack toch een hitcompilatie op de markt gooit.

De eerste video van het album is de klassieker Shoot To Thrill. De videoclip werd onlangs opgenomen in het River Plate stadion in Buenos Aires. In de video zijn, naast de concertopnamen, ook filmbeelden van de nieuwe Iron Man 2 film gebruikt. Deze films zijn afgeleid van de populaire stripboeken die al verschijnen sinds 1963. In de film wordt Iron Man gespeeld door Robert Downey Jr. De soundtrack AC/DC: Iron Man 2 ligt vanaf vrijdag 16 april in de winkel.

Tracklisting Iron Man 2 Soundtrack:

 1. Shoot To Thrill
 2. Rock ‘N’ Roll Damnation
 3. Guns For Hire
 4. Cold Hearted Man
 5. Back In Black
 6. Thunderstruck
 7. If You Want Blood (You’ve Got It)
 8. Evil Walks
 9. T.N.T.
 10. Hell Ain’t A Bad Place To Be
 11. Have A Drink On Me
 12. The Razor’s Edge
 13. Let There Be Rock
 14. War Machine
 15. Highway To Hell