In de gaten houden: Royal Blood
Door op 23 april 2014

Band: Royal Blood
Genre: Rock, Alternative
Label: Warner Music

Als er één rock band is die dit jaar volledig gaat doorbreken is het wel Royal Blood. Wat dit duo aan energie, klasse en rockpower in haar nu reeds uitgebrachte singles en live laat horen is in één woord overweldigend.

Royal Blood werd in 2013 in Worthing opgericht door zanger/gitarist Mike Kerr en drummer Ben Thantcher en reeds lang voordat hun eerste single Out Of The Black (met Come On Over op de b kant) uitkwam was er een flinke hype in hun thuisland. Mede veroorzaakt doordat Arctic Monkeys drummer Matt Helder op hun Glastonbury concert van juli vorig jaar een T-shirt van Royal Blood droeg. Toen die eerste single uitkwam vloog deze direct uit de schappen. In dezelfde maand werd daarop aansluitend ook Royal Blood als voorprogramma aangekondigd bij de Arctic Monkeys concerten in Finnsbury Park (mei 2014). In december werd Royal Blood ook gelijk maar door de BBC bestempeld als Sound of 2014.

Met het net zo opwindende Little Monster (met Hole op de b kant) als tweede single afgelopen februari in de shops en een 4 track EP met hun twee singles en de b kanten verzameld uit voor de Amerikaanse markt in maart en tal van optredens in de planning zal Royal Blood de komende maanden bepaald niet uit het gezichtsveld verdwijnen. Optredens op de grote Britse festivals zijn al geboekt (Liverpool Sound City, Glastonbury en Reading) en ook zal de band een aantal keren in Nederland te zien zijn. Ondermeer op London Calling op 10 mei in Paradiso en in augustus op Lowlands in Biddinghuizen.

In het najaar wordt hun debuutalbum verwacht. Wij zijn al groot fan!