I’m With You is het nieuwe album van Red Hot Chili Peppers
Door op 07 juni 2011

Band: Red Hot Chili Peppers
Album_title: I'm With You
Genre: Rock
Label: Warner Music

Op 26 augustus verschijnt het langverwachte nieuwe studioalbum van de Red Hot Chili Peppers getiteld I’m With You. Het album is de opvolger van het miljoenen stuks verkochte dubbelalbum Stadium Arcadium en is alweer het tiende studioalbum van de Peppers.

Het is tevens het eerste album met nieuwe gitarist Klinghoffer, die de moeilijke taak heeft om zijn voorganger John Frusciante te doen vergeten. De eerste officiële single van het album is The Adventures Of Raindance Maggi en zal halverwege juli verschijnen.

I’m With You is opgenomen in East West in Los Angeles en Shangri-la in Malibu, Californië en werd geproduceerd door Rick Rubin, die eerder al verantwoordelijk was voor Stadium Arcadium (2006), By The Way (2002), Californication (1999), One Hot Minute (1995) en Blood Sugar Sex Magik (1991). Het album is gemixt door Andrew Scheps en Greg Fidelman.

Red Hot Chili Peppers is één van de meest succesvolle rockacts uit de geschiedenis. Wereldwijd hebben zij meer dan 60 miljoen albums verkocht. Stadium Arcadium was in Nederland een dikke hit. Niet alleen hadden ze met zowel Dani California, Tell Me Baby, Snow en Desecration Smile in totaal 4 top 10 hits te pakken, het dubbelalbum kwam ook op de eerste plaats de hitlijsten binnen.

Tracklisting

 1. Monarchy Of Roses
 2. Factory Of Faith
 3. Brendan’s Death Song
 4. Ethiopia
 5. Annie Wants A Baby
 6. Look Around
 7. The Adventures Of Rain Dance Maggie
 8. Did I Let You Know
 9. Goodbye Hooray
 10. Happiness Loves Company
 11. Police Station
 12. Even You Brutus?
 13. Meet Me At The Corner
 14. Dance, Dance, Dance