Horses On Fire – Horses On Fire
Door op 04 februari 2012

Band: Horses On Fire
Album_title: Horses On Fire
Genre: Rock
Release_date: 02/06/2012
Label: V2
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3040099
Horses On Fire Horses On Fire
3.5
3.5

Het best bewaarde gitaargeheim van Belgie wordt Horses On Fire genoemd. De band werd in 2008 opgericht door Michélé De Feudis en Thijs de Cloedt. Die laatste is een paar jaar gitarist geweest bij Aborted. Inderdaad die Belgische death metal band. Als dat je genre niet is, niet meteen stoppen met lezen, want Horses On Fire tapt muzikaal uit een heel ander vaatje.

HOF is een pure gitaarrock band met een voorliefde voor jaren 70 en dessert rock, maar die voorliefde hebben ze wel vertaald naar een geluid van nu. Wel is het album voor een groot gedeelte analoog opgenomen. De nummers op dit debuut bieden voldoende afwisseling en in bijna ieder nummers zitten muzikaal echt spannende dingen. Er wordt gespeeld met tempowisselingen, verschillende effecten over het gitaargeluid en zang en stevige songs zoals Season To Hate, Getting Closer en Raw Meat worden afgewisseld met rustige en spannende nummers als Wolfman In Disguise en I Miss To Hate You

Een beetje QOTSA, een beetje Kings Of Leon, maar vooral veel Horses On Fire. De stevige compacte rocksongs laten een eigen geluid horen waarin ruimte is voor experiment, maar dit leidt nergens tot moeilijkdoenerij. De band weet het grootste gedeelte van de nummers spannend te houden en geeft niet onmiddellijk alles prijs waardoor je hongerig naar meer blijft. Horses On fire is zo’n band waar je benieuwd naar bent hoe ze zich gaan ontwikkelen.

Tracklisting Horses On Fire:

 1. Violent Highs
 2. Draw The Line
 3. Raw Meat
 4. Your Blood
 5. Wolfman In disguise
 6. Closer
 7. Machete Machine
 8. I Miss To Hate You
 9. Monster
 10. Better Than You
 11. Glassmate Giants
 12. Plagued By Virtigo
 13. Season To Hate