Hey Kid – Hey Kid
Door op 31 mei 2013

Band: Hey Kid
Album_title: Hey Kid
Genre: Rock, hardrock, stonerrock
Release_date: 05/31/2013
Label: Suburban Records
Rating: Drie sterren (3)
Hey Kid Hey Kid
3
3
Heykid – ‘Hey Kid’
<b>stijl:</b> rock/hardrock
<b>wat:</b> album
<b>label/eigen beheer:</b> Suburban Records
Hey Kid is het nieuwe project van Marco Hovius, eerder gitarist van de bands 16Down en Prodigal Sons. Die eerste band scoorde in 2001 een hit met ‘Subtle Movements’ en houdt nu  een pauze. Hey Kid bestaat behalve uit Hovius uit bassist Jacco Timmer en drummer Bauke Bakker.
Op ‘Hey Kid’ songs voor liefhebbers van Queens of the Stone Age (het catchy ‘Could You Could You’, ‘You Got Nothing On Me’ en ‘A Wrapped Solution’), Rage Against The Machine (‘Painkiller’, ‘Speed’) en Foo Fighters (‘Suits’ en afsluiter ‘Sundogs’). Die laatste song bevat trouwens een handig gejat rifje van ‘Joker & The Thief’ van Wolfmother, maar dat vergeven we deze Zwolse rocker.
De cd duurt iets meer dan een half uur en dat is maar goed ook, want er is geen adempauze op de plaat te bekennen. Hovius rockt van begin tot eind en laat zijn rauwe stem lekker ronken. Het is niet erg origineel allemaal, maar het klinkt wel fel en energiek. En als je bedenkt dat Hovius alles zelf geschreven, gecomponeerd én geproduceerd heeft, mag je je petje wel even af doen.
Hey Kid zal onze festivals deze zomer wel even goed wakker gaan schudden.
3/5 sterren
<b>aantal tracks:</b> 9
<b>speelduur:</b> 33 minuten

Hey Kid is het nieuwe project van Marco Hovius, eerder gitarist van de bands 16Down en Prodigal Sons. Die eerste band scoorde in 2001 een hit met Subtle Movements en houdt nu  een pauze. Hey Kid bestaat behalve uit Hovius uit bassist Jacco Timmer en drummer Bauke Bakker.

Op Hey Kid songs voor liefhebbers van Queens of the Stone Age (het catchy Could You Could You, You Got Nothing On Me en A Wrapped Solution), Rage Against The Machine (Painkiller, Speed) en Foo Fighters (Suits en afsluiter Sundogs). Die laatste song bevat trouwens een handig gejat rifje van Joker & The Thief van Wolfmother, maar dat vergeven we deze Zwolse rocker.

De cd duurt iets meer dan een half uur en dat is maar goed ook, want er is geen adempauze op de plaat te bekennen. Hovius rockt van begin tot eind en laat zijn rauwe stem lekker ronken. Het is niet erg origineel allemaal, maar het klinkt wel fel en energiek. En als je bedenkt dat Hovius alles zelf geschreven, gecomponeerd én geproduceerd heeft, mag je je petje wel even af doen. Hey Kid zal onze festivals deze zomer wel even goed wakker gaan schudden.

Tracklisting Hey Kid:

  1. Damaged
  2. Could You Could You
  3. Suits
  4. Hey Kid
  5. You Got Nothing On Me
  6. Painkiller
  7. A Wrapped Solution
  8. Speed
  9. Sundogs

Eerder verschenen op MusicFrom.nl