Het tussendoortje van Steven Wilson
Door op 12 november 2015

Artiest: Steven Wilson
Album_title: 4 ½
Genre: Progrock
Label: K-scope

Multi instrumentalist, producer en voormalig Porcupine Tree opperhoofd Steven Wilsen brengt op 22 januari het mini album 4 ½ uit. Het album heet viereneenhalf omdat het tussen zijn vierde album Hand. Cannot. Erase en zijn volgende studioplaat zit. In zijn Porcupine Tree tijd was het usance om na een studio album later een mini album uit te brengen met materiaal dat op de plank was blijven liggen, denk aan Up The Downstair dat gevolgd werd door Staircase Infinities.

4 ½ telt 6 nummers met een gezamenlijke speelduur van 37 minuten. Vier liedjes stammen uit de sessies voor Hand. Cannot. Erase en eentje uit de sessies voor The Raven that Refused to Sing. Het mini album start met een lang nummer, het ruim negen minuten durende My Book Of Regrets en besluit met het eveneens 9 minuten durende Don’t Hate Me dat al in 1998 werd opgenomen door Porcupine Tree. Deze versie is later bewerkt en verrijkt met een duet tussen Steven en Ninet Tayeb. Aan het album werkten diverse muzikanten mee zoals Adam Holzman, Nick Beggs, Guthrie Govan, Dave Kilminster, Craig Blundell, Marco Minnemann, Chad Wackerman en Theo Travis. Op de hoes vinden we twee lieftallige,  jonge dames in witte jurkjes en zonder schoeisel.

4 ½ komt behalve op CD, 180 gram vinyl en blu-ray uit ook beschikbaar via tal van -door meneer Wilson- zo verfoeide digitale platforms.