Heruitgaven van Pink Floyd te verwachten vanaf het najaar
Door op 22 mei 2011

Band: Pink Floyd
Genre: Rock
Label: EMI Records Ltd.

Platenmaatschappij EMI Music gaat vanaf komend najaar aan de slag met de catalogus van Pink Floyd. Naast geremasterde studioalbums komt het platenlabel met collectors boxsets en niet eerder uitgebracht materiaal. Het werk van de band verschijnt onder de overkoepelende noemer Why Pink Floyd?, zowel digitaal, als applicatie en op diverse dragers als cd, dvd, Blu-ray en superaudio-cd.

Van de klassieke albums The Dark Side Of The Moon, Wish You Were Here en The Wall komen zelfs verschillende boxsets uit. Van die drie titels verschijnt een zogeheten Experiencebox met twee cd’s en een fotoboek. Daarnaast komt er een boxset onder de noemer Immersion. Deze bevat zes disks met een fotoboek en bonusmateriaal afhankelijk per release. Deze sets zijn verkrijgbaar als cd, dvd of Blu-ray. Ook is er een release op vinyl met eveneens een fotoboek. Daarnaast komen alle pakketten ook als digitale download beschikbaar.

Behalve deze boxen komen alle veertien Pink Floyd albums als remasters uit onder de naam Discovery Editions. Deze zijn zowel los als in een boxset te verkrijgen, in een fysieke en digitale versie. Ook deze boxset wordt geleverd met een fotoboek als extra.

De nieuwe releases van de Britse rockband verschijnen in drie fasen. Op 26 september komen de eerste producten: de Discovery Editions en The Dark Side Of The Moon boxset. Op 7 november volgen de releases A Foot In The Door, een nieuw verzamelalbum en de boxset van Wish You Were Here. Tot slot is The Wall op 27 februari 2012 aan de beurt.

PS. Er was de afgelopen een behoorlijk frictie tussen platenmaatschappij EMI en Pink Floyd. De platenmaatschappij, die alles wat de band over de jaren maakte, uitbracht, had alle tracks van Pink Floyd Itunes beschikbaar gemaakt maar dit zonder toestemming van de band gedaan. De leden van de legendarische band vonden niet dat hun tracks los mochten worden aangeboden. Als echte albumband vond de band dat ook digitaal de opnamen alleen als compleet album beschikbaar moeten/kunnen zijn. EMI en Itunes voerden aanpassingen door, de band was tevreden en met het remasteren en opnieuw uitbrengen van het oude Pink Floyd werk kon begonnen worden.