Heart – Live In Atlantic City
Door op 19 januari 2019

Band: Heart
Album_title: Live In Atlantic City
Genre: Rock
Release_date: 01/25/2019
Label: EarMusic
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3833052
Live In Atlantic City Heart
3.5
3.5

Heart is een band die volledig voldoet aan de criteria voor wat ze in Noord-Amerika een nostalgia act noemen. Met uitzondering van de die-hard fans is vrijwel niemand nog geïnteresseerd in nieuwe muziek en komt het merendeel van de bezoekers naar hun concerten om de hits van weleer te horen. En hits heeft Heart in de jaren zeventig en tachtig veelvuldig gescoord met Crazy On You, Barracuda en Alone om er een paar te noemen.

Deze concertopname stamt uit 2006. Waarom die opname pas 13 jaar later op cd, vinyl en Blu-Ray verschijnt is een raadsel. Wellicht is het excuus om opnieuw op tournee te gaan of om nog wat pecunia op te halen voordat de zusjes Wilson met pensioen gaan. In 2006 klonken de dames nog uitstekend en laat Ann horen dat ze over een prima stem beschikt. Tijdens het concert in Atlantic City deden tal van andere muzikanten een duit in het zakje zoals Gretchen Wilson, Carrie Underwood, Duff McKagan en Alice in Chains die zowaar twee eigen nummers spelen. Ook voormalig Jane’s Addiction gitarist Dave Navarro die tegenwoordig bekender is als presentator van een tattooshow, speelt een paar nummers mee.

Met twee Led Zeppelin nummers en twee Alice In Chains nummers telt de setlist dus tien Heart nummers. Het merendeel is vandaag de dag al veertig jaar oud. Heart zal net als Kiss, Toto, Van Halen, Journey en al die andere nostalgia acts tot hun afscheid wel dezelfde nummers blijven spelen. Vocaal en muzikaal is het allemaal prima in orde, maar persoonlijk luister ik liever de studioplaten die net wat meer charme en nuance hebben dan de stevige live-uitvoeringen.

Tracklisting Live In Atlantic City

 1. Bébé Le Strange (with Dave Navarro)
 2. Straight On (with Dave Navarro)
 3. Crazy On You (with Dave Navarro)
 4. Lost Angel
 5. Even It Up (with Gretchen Wilson)
 6. Rock ‘n Roll (with Gretchen Wilson)
 7. Dog And Butterfly (with Gretchen Wilson)
 8. Would? (with Alice In Chains)
 9. Rooster (with Alice In Chains)
 10. Alone (with Carrie Underwood)
 11. Magic Man
 12. Misty Mountain (with Dave Navarro)
 13. Dreamboat Annie
 14. Barracuda (with all special guests)