Harsh Toke – Light Up And Live
Door op 04 december 2013

Band: Harsh Toke
Album_title: Light Up And Live
Genre: Acid, stonerrock
Release_date: 11/14/2013
Label: TeePee Records
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3248534
Light Up And Live Harsh Toke
4
4

Harsh Toke : an irritating puff of a marijuana cigarette. Een beter naam had dit gezelschap uit San Diego niet kunnen kiezen. Of misschien iets met LSD of pado’s. Laat het duidelijk zijn, Light Up and Live is niet voor mietjes. De band schotelt 4 nummers voor in even meer dan 38 minuten.

Rest In Prince, de track die het meeste weg heeft van een echt nummer, start met bijzonder mooi gitaarspel dat neigt naar Thin Lizzy en daarna wordt de zang ingezet. Eventjes maar, als een teaser. Geweldig en het is jammer dat dat maar kort duurt, want het nummer volgt zijn weg verder verder helemaal instrumentaal in een uitzinnige explosie van gitaargeweld dat aan het eind over gaat in het langste nummer van dit album, Weight Of The Sun. Helemaal gebaseerd op tribal drums. Opgeleukt met panfluit , maar na 3 minuten begint het gitaargeweld op te borrelen in de vorm van langzaam uitbarstende solo’s die zich als lava over de drums en bas heen laten golven

Light Up And Live wordt ingezet met een heerlijk smerig klinkende basriff waarbij,  langzaam met veel feedback de gitaren hun entree maken tot ze in volle kracht en met bakken delay tekeer gaan. Dit gaat vervolgens 10 minuten door, op wat subtiele tempo verschuivingen na, maar verveelt geen moment. Sterker nog, je wordt helemaal in dit nummer gezogen door die lompe, groovende basriff en de aan een stuk door solerende gitaren. Voor je het weet is er vlekkeloos overgegaan in het laatste nummer van deze in acid gedompelde muzikale trip, Plug Into The Moon. Hier laat de band de opbouw volledig achterwege en zet vol in. Net of er midden in een jam de opnameknop is ingedrukt. Vanaf de eerste tonen gaat Harsh Toke helemaal loos en wordt iedere solo vanuit de tenen ingezet, terwijl de bas om alles heen speelt en er zelfs een heerlijk gierend orgel na 7 minuten haar intrede maakt.

Koptelefoon opzetten en onderga deze trip

Tracklisting Light Up And Live:

  1. Rest In Prince
  2. Weight Of The Sun
  3. Light Up And Live
  4. Plug Into The Moon