Hammer is het nieuwe album van Claw Boys Claw
Door op 06 januari 2013

Op 1 maart is het zover, dan verschijnt het nieuwe album van de mannen van Claw Boys Claw; Peter Te Bos, John Cameron, Marcus Bruystens en een nieuwe drummer: Jeroen Kleijn (Daryll-Ann, Johan).

Hammer is de naam van de opvolger van Pajama Day, het prachtige album dat alweer 5 jaar geleden uitkwam. Hammer is naar verluidt een “fucking goed album”. Het werd opgenomen en gemixt in La Chapelle Studios en Schenk Studio door Jan fucking Schenk en ‘geprodjoest’ door Björnfucking Ottenheim (zZz).

Natuurlijk gaan de podiumdieren van Claw Boys Claw weer het land in. De eerste data zijn reeds bekend: 5 april in Utrecht (Tivoli) en 31 mei in Amsterdam (Paradiso). Wat de heren tussen deze twee data in verder nog allemaal gaan doen, zullen we snel gaan horen. Hoe dan ook: “de jongens k-k-klauwen weer!”

Claw Boys Claw behoeft eigenlijk geen introductie meer. Grote stadsrock, parkeergaragerock zijn twee handige termen om de groep neer te zetten. De band trok op heftige wijze de aandacht midden jaren tachtig. Het debuut Shocking Shades Of Claw Boys Claw werd juichend ontvangen in een periode dat Nederland warm liep voor de muziek van vergelijkbare acts als The Gun Club, The Cramps en Nick Cave & The Bad Seeds. Claw Boys Claw was een wervelwind die veelvuldig door het Nederlandse clubcircuit joeg. In 1986 riep Pinkpop. Roskilde, het New Music Seminar en Parkpop volgden in de jaren erna. De BV Popprijs was in 1987 voor Claw Boys Claw (de prijsuitreiking was hilarisch) en met Rosie schopten de heren het in 1992 zowaar tot de Top 40. In al die jaren bracht Claw Boys Claw meer dan tien albums en ep’s uit.

Op het comeback-album Pajama Day (2008), klonk de gebronsde stem van Peter Te Bos, gevangen in beheerste maar warmbloedige muziek, mooier dan ooit. En gelukkig is het niet bij Pajama Day gebleven. De titel van de nieuwe plaat schijnt te refereren aan Pete Seeger’s If I Had a Hammer, de ‘civil rights movement’ en dat een hamer zowel voor opbouw als afbraak gebruikt kan worden. Of dit echt zo is, dat zullen we misschien nooit weten, maar het klinkt als een plausibele betekenis. Aldus de band.

Leuk om te vermelden is dat Hammer ook op vinyl uitgebracht zal worden. Het zal gaan om een combi-uitgave van een 12-inch en een 10-inch. Maar er zit nog meer in het Claw Boys Claw-vat. Houd de band dus in de gaten de komende tijd!

Written in Music Nieuwsbrief