Hallo Venray voor altijd
Door op 12 februari 2014

Hallo Venray_Hallo Venray heeft in het voorjaar van 2013 haar dertiende album – Show – opgenomen. Het thema van de nieuwe plaat is het getal zeven: de zeven dagen en de zeven nachten in de week; na zeven jaar heb je al je cellen vernieuwd; zeven is het getal van de eeuwigheid. Het laatste nummer op de plaat sluit als een cirkel naadloos aan op het eerste nummer. Op 14 maart 2014 komt de plaat op vinyl en cd uit via Excelsior Recordings en dit voorjaar staat er een tour op het programma in Nederland, met onder andere een show op Le Guess Who? May Day. Show is de opvolger van Leather On My Soul uit 2008.

Hallo Venray is: Henk Koorn op gitaar en zang, Peter Konings op bas en Henk Jonkers op drums. Als vanouds zijn de invloeden van Neil Young, Velvet Underground en The Beatles terug te horen. Sinds de band in deze vorm bestaat wordt echter het experiment ook zeker niet geschuwd en dat hoor je op Show. Met hun gebruik van dynamiek, hun vernieuwingsdrang en vakmanschap, maar toch pakkende songs, hebben ze met Show een nieuw meesterwerk afgeleverd. Neem alleen al een nummer als Bob Dylan Lyrics, dat zich niet laat vangen in reguliere poptermen. Show is in een intensieve opnameperiode van 10 dagen op Vlieland opgenomen en vervolgens samen met Frans Hagenaars gemixt.

Beïnvloed door Butthole Surfers, De Div en Dinosaur Jr. begint Hallo Venray vanaf 1987 in het landelijke kraakcircuit te spelen. Gaandeweg wordt er steeds vaker in de reguliere zalen gespeeld, om in 1992 met het derde album door te breken en het Pinkpop festival van datzelfde jaar te openen. Er volgen daarna nog vele festivals en zalen waarbij de teksten door het publiek luidkeels mee worden gebruld. Het 25-jarig bestaan wordt in 2012 gevierd en die derde plaat, The More I Laugh, The Hornier Due Gets!, krijgt een re-release in een speciale editie op Re Recordings en wordt samen met oude bandleden met groot succes ten gehore gebracht tijdens een Nederlandse clubtour.

De band over het thema van Show:

“7 dagen, 7 nachten.
7 nummers die zich overdag afspelen en 7 nummers die zich in de avond en nacht afspelen.
Nummer 1 en 14 beginnen in de ochtend.
Die raken elkaar.
Alle nummers staan op chronologische volgorde.
Zo hebben de nummers overdag vaak met activiteiten te maken en de avond- en nachtnummers met reflectie en dromen”

Hallo Venray speelt dit voorjaar door heel Nederland:

15 Maart – Concerto Amsterdam *INSTORE*
21 Maart – Burgerweeshuis, Deventer
31 Maart – Melkweg, Amsterdam *ALBUM PRESENTATIE*
18 April – Perron 55, Venlo
26 April – Muziekgieterij, Maastricht
2 Mei – Luxor Live, Arnhem
9 Mei – Kroepoekfabriek, Vlaardingen
10 Mei – Iduna, Drachten
16 Mei – ‘t Beest, Goes w/ Bettie Serveert
24 Mei – Soccerrocker
24 Mei – Le Guess Who? May Day, Utrecht
30 Mei – Atak, Enschede
31 Mei – Paard van Troje, Den Haag