Goom – Solar Motel
Door op 17 mei 2015

Band: Goom
Album_title: Solar Motel
Release_date: 04/16/2015
Label: RVP
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3403309
Solar Motel Goom
3.5
3.5

Goom is een rockband uit de buurt va Oss die bestaat uit ex leden van Astrosoniq en Zeus. De band tapt in ieder geval ook weer uit hetzelfde vat als die bands, al is de aanpak minder psychedelisch als die van Astrosoniq. Bij Goom denk je meer aan een kruisbestuiving tussen Rainbow en Soundgarden. Lekker vet en zwaar riffwerk met een stevige blues en hardrock groove. De term stonerrock voldoet echt niet voor een band als Goom, hardrock is de juiste term. En daar hoort een top zanger bij en dat is Erik de Vocht zeker. Hij heeft een heel klassieke stijl en behoort zeker tot de top van de vaderlandse rockzangers.

De band gaat zeer sterk van start met een weergaloze Universal Eviis en King Instigator. Hardrock met de juiste groove en melodie

Vanwege de klasse van Erik komt de band met heel wat clichés weg, die door zijn krachtige inbreng allemaal lekker klinken. Maar we moeten ook niet het geweldige gitaarwerk van Roy Jansen uitvlakken. Niet alleen legt hij bijzonder fijne riffs neer, maar ook zijn solo’s zijn bijzonder fraai. Luister maar eens naar het logge Who’s You God. Een fijne slepende riff, een waanzinnig pakkend refrein wat neigt naar Dio en een uitmuntende solo. Never Trust A Pretty Face, nog zo’n voorbeeld waar hij zijn snaren er stevig van langs geeft.

De twee korte instrumentale tracks Ison en UBV-76 voegen niet daadwerkelijk iets toe, maar brengen wel wat afwisseling in het geheel. Met 12 nummers is Solar Motel best een lang album, waar qua stijl weinig afwisseling in zit. Alles is midtempo en daar schuilt het enige minpuntje van dit album. Na verloop van tijd hoor je feitelijk niet meer hoe goed de nummers zijn, omdat het allemaal wat op elkaar begint te lijken. Een paar uptempo tracks had daar voor kunnen zorgen. Nu maakt het meer dan 6 m minuten durende sluitstuk River Runs Dry niet zo’n indruk meer.

Tracklist Solar Motel:

 1. Universal Eviis
 2. Broke The Mold
 3. King Instigator
 4. Ison
 5. Who’s You God
 6. Never Trust A Pretty Face
 7. Black and White
 8. Just Like Rats
 9. UBV-76
 10. Lend Me Your Blood
 11. Battles Frozen
 12. River Runs Dry