Goed en slecht nieuws voor fans van Mr. Big
Door op 04 augustus 2014

Band: Mr Big
Album_title: The Stories We Could Tell
Genre: hardrock
Label: Frontiers

Het Amerikaanse hardrockkwartet Mr. Big bracht de voorbije week twee berichten naar buiten. Het eerste bericht gaat over de release van het nieuwe album The Stories We Could Tell dat op 10 september bij het Frontiers label zal verschijnen. Het album zal zowel in een reguliere als in een deluxe versie (2 cd/dvd) verschijnen. De bonus cd bevat nieuwe opnamen van liedjes die op eerdere cd’s zijn uitgebracht. In Japan zal de cd op het zogenaamde HQCD formaat verschijnen met zogenaamde K2HD mastering, naar verluidt de hoogste standaard in cd kwaliteit. The Stories We Could Tell is de opvolger van What If (2011).

Het tweede bericht betrof drummer Pat Torpey die onlangs van doktoren vernam dat hij de ziekte van Parkinson heeft. Hij had al enige tijd last van symptomen die duiden op deze slopende hersenziekte waarvoor nog geen medicijn of therapie gevonden is. Om die reden zal Torpey niet zijn plek achter de drumkit innemen tijdens de wereldtournee ter promotie van The Stories We Could Tell. Hij heeft verklaard wel mee te reizen en waar mogelijk een deel van het optreden mee te doen zolang zijn gezondheid dat toelaat. De band zal een vervanger aantrekken voor de drumtaken op de tour.

Torpey (60) zei hierover: “ I’ve been dealing with Parkinson’s symptoms for the past couple of years and only recently received a confirmed diagnosis as symptoms worsened. I intend to fight the disease with same intensity and tenacity that I drum and live my life by and will continue recording and performing, as always, to the best of my ability.”