Gigant Gary Moore (58) onverwacht overleden
Door op 06 februari 2011

Artiest: Gary Moore
Genre: Rock, Blues, Pop

De redactie van Written in Music is geschokt door de plotselinge dood van Gary Moore. De Ierse gitaargod stierf tijdens zijn vakantie in Malaga (Spanje) in zijn slaap. De dood van Moore komt als een donderslag bij heldere hemel omdat Moore een actief leven als muzikant en componist had en voor de komende zomer voor tal van optredens was geboekt.

Gary Moore is in Nederland vooral bekend van zijn hit Still Got The Blues For You, maar daarvoor had hij behoorlijk carrière gemaakt bij Skid Row, G-Force, Thin Lizzy, Colosseum II en natuurlijk als solo artiest.

Moore werd op 4 april 1952 in Belfast geboren en brak begin jaren zeventig door als gitarist van Thin Lizzy. Hij verving destijds Eric Bell en speelde samen met Phil Lynott op klassiekers als Night Life en Black Rose. Na Thin Lizzy begon hij een carrière als solo artiest in het hardrockgenre en leverde puike platen af als Corridors Of Power en Victims Of The Future. In 1990 verlegde hij zijn terrein naar de blues en boekte daarmee wereldwijd successen. Zijn laatste release Bad For You Baby stamt uit 2008 en liet horen dat Moore nog steeds fantastisch kon spelen.

Selectieve discografie:

  • Skid Row (1970)
  • Thin Lizzy – Night Life (1974)
  • Colosseum II – Strange New Flesh (1976)
  • Thin Lizzy – Black Rose (1979)
  • G-Force (1979)
  • Dirty Fingers (1981)
  • Corridors Of Power (1982)
  • Victims Of The Future (1983)
  • Thin Lizzy – Life (1983)
  • Run For Cover (1985)
  • Still Got The Blues (1990)
  • After Hours (1992)
  • Back To The Blues (2001)
  • Bad For You Baby (2008)

Gary Moore laat vier kinderen na: Saoirse, Jack, Gus en Lily Moore. Na Ronnie James Dio in 2010 verlaat opnieuw een gigant voortijdig het podium. In de hemel kunnen ze nu dus ook genieten van The Messiah Will Come Again, Moore’s werkelijk fenomenale versie van de Roy Buchanan klassieker. Eén van de mooiste gitaarsongs ooit op plaat vastgelegd. Gary Moore werd slechts 58 jaar oud. We zullen hem missen.