Foo Fighters – Sonic Highways: Film en nieuw album
Door op 05 juni 2014

Band: Foo Fighters
Genre: Rock
Label: Rca/Sony

Om inspiratie op te doen voor hun nieuwe album maakten de Foo Fighters een bijzondere road trip door de V.S., waarbij 8 steden –die een bijzondere muzikale en culturele historie hebben- werden bezocht. In Seattle, Chicago, Austin, Nashville, Los Angeles, New Orleans, New York en Washington spraken zij met locale legendes die veel aan die historie bijdroegen, en gebruikten deze conversaties als inspiratiebron voor een nieuwe song. In elke stad werd een song geschreven én opgenomen, met hulp van gastartiesten als Joe Walsh (L.A.), Gary Clark Jr. (Austin), Rick Nielsen (Chicago) en Zac Brown (Nashville). De meest bijzondere samenwerking is die met de legendarische Preservation Hall Jazz Band, waarmee op 17 mei een spontaan openbaar verrassingsconcert werd gegeven.

De film die Dave Grohl van deze reis maakte schetst de geschiedenis van de Amerikaanse muziek, toegespitst op de bezochte steden. Hoe werd Chicago het centrum van de blues? Waarom Nashville dat van de country? Hoe ontstond de ‘second line rhythm’ in New Orleans?

De serie Sonic Highways wordt dit najaar in de V.S. uitgezonden door HBO, over uitzending in Nederland is naar verwachting binnenkort meer bekend.

Het album, waarvan de titel nog niet bekend is, verschijnt waarschijnlijk in november a.s.